Image default

18,5 millió forintot szeretnének összegyűjteni állatmenhelyre a veszprémi állatvédők

Az Ultimátum Állatvédelmi Alapítvány 2021. január 1-től Veszprémben és számos környező településen új módszerrel ebrendészeti tevékenységet lát el. Mindehhez Veszprém városa átadta nekik az ebrendészeti rendszer üzemeltetését.

“Egy hatékony ebrendészeti rendszer tehermentesíti az állatvédelmet. De egy jól működő állatvédelem (civil szervezet) szintén terhet vesz le az ebrendészet válláról. Ezt úgy tudja a civil szervezet elérni, ha az örökbeadásokat precízen és megfelelően menedzseli.” – áll az internetes bejegyzésükben.

Kifejtik az is, hogy “első körben az ebrendészeti telepet XXI. századi korszerűsítését kezdjük meg. Mi gyűlöljük, ha fáznak az állatok. Ha szénázunk vagy forgácsozunk egy karantén telepen, hatalmas kosz és mocsok keletkezik, a fertőtlenítés(,amiben szintén maximalisták vagyunk) pedig nehézkessé vállik. Ezért rágásbiztos, fertőtleníthető, infra fűtéses kutyaházakat szeretnénk a telep összes lakójának. Szeretnénk kamerarendszert, riasztót, informatikai rendszereket, amivel meggyorsítjuk a kommunikációt a hatóságok felé. A kenneleket fel akarjuk újítani, mert a trapézlemezek elöregedtek, rozsdásodnak, van ahol meghajlottak.

A kennelek fele használhatatlan, mert a szomszédos rácsközökön össze tudnának harapni, amennyiben teltházzal üzemelne az ebtelep. Ezt nem kockáztatjuk, így ezt is orvosolni kell. A kennelek padlózatát szeretnénk leműgyantázni, hogy könnyen fertőtleníthetőek legyenek és jobban szigeteljenek. A hátsó kennelsor állványra épült még annó, de mostanra egyre jobban megsüllyed, van egy rész, ahol már le is szakadt, így a bal első 4 kennel használhatatlan.

Szeretnénk harapós kutya rehabilitációjához is felkészíteni a telepet, mert mi nem altatunk. Kizárólag csak akkor, ha az élettel összeegyeztethetetlen sérülése vagy betegsége van. De azért, mert valaki idegileg szétcseszte a kutyáját és harapósá vált, nem fogjuk elvenni az életét, idáig sem tettük soha. Most annyi a különbség, hogy ebrendészként sokkal több ilyen helyzetbe fogunk kerülni és a rendszert erre fel kell készítenünk. Szeretnénk egy orvosi szobát is, ahol a karantén idejüket töltő állatok teljes ellátásban részesülhetnének.”

További információ az Ultimátum Állatvédelmi Alapítvány oldalán olvasható:

https://www.facebook.com/ultimatum.allatvedelem/posts/939385433262584

magyarallatvedelem.hu

KAPCSOLÓDÓ

Előfordul, hogy hajnali háromig is sérült madarat műtenek: Hortobágyi Madárpark – Madárkórház Alapítvány

Marci

Majdnem meghalt egy idős testvérpár, miközben kutyáikat mentették a tűzből

magyarallatvedo

Varázslatos látvány: megkezdődött a tiszavirágzás a Fekete-körösön

Marci