Image default

Két birkát kap társként a magányos és depressziós orrszarvú

Nem találtak társat a bangladesi főváros állatkertje elárvult orrszarvújának, ezért birkákat költöztetnek hozzá, hogy ne legyen magányos. A Kancsi nevű nőstény orrszarvú a dakkai állatkert egyik fő látványossága. De egy ideje már magányosan él, mivel párja, Kancsan 2013-ban elpusztult.

Akkor, hogy depressziójából kimozdítsák, egy birkát költöztettek a kifutójába. A próbálkozás bevált, de 2019-ben a birka is megbetegedett, és Kancsi megint egyedül maradt, amitől ismét depressziós lett.

Abdul Latif, az állatkert igazgatója kedden elmondta, hogy hamarosan két birka lehet majd Kancsi új társasága.

Tavaly szerettek volna egy hím orrszarvút találni Kancsi mellé, de ezt meghiúsította a pandémia. Idén a szomszédos Indiából próbálnak ismét társat szerezni a nősténynek. Addig is a birkákkal akarják áthidalni a várakozás idejét. Latif magyarázata szerint ezúttal azért két birkát költöztetnek Kancsi mellé, “mert a birkáknak is szükségük van egy partnerre a saját fajtájukból”.

Kancsi gondozója elmondta, hogy mióta megint egyedül él, az orrszarvú sokat szomorkodik, megszokott tápláléka felét sem eszi meg, csak fekszik és sokszor órákig nem reagál a hívásra. A 13 éves nőstény még mindig képes szaporodásra és társra van szüksége – fűzte hozzá. Egy orrszarvú fogságban 35-40 évig él. A bangladesi állatkert adatai szerint évente négymillió látogatójuk van.

MTI

KAPCSOLÓDÓ

Megható: gyerekek mentették meg a gyöngyösi állatkertet

magyarallatvedo

Tovább nőtt az Állatkert látogatottsága

magyarallatvedo

Rengeteg ajándékot és finom falatot kaptak a prágai állatkert lakói – VIDEÓ

Marci