Image default

23 tonnányi tobzoska-pikkely csempészése miatt 17 embert ítélt el a kínai bíróság

23 tonnányi tobzoska-pikkely csempészése miatt ítéltek börtönbüntetésre 17 embert Kínában. Az összesen 28 millió dollár értékű pikkelyt 2018-ban és 2019-ben Nigériából vitték Kínába, Vencsou városába. A pikkelyeket szeletelt gyömbérek közé rejtették – írja a 444.hu.

A csempészek közül két férfit 13 és 14 év börtönbüntetésre ítéltek, a többiek 15 hónaptól 12 évig terjedő börtönbüntetést kaptak.

Kína 2020 júniusában jelentette be, hogy a tobzoska védett állatnak számít, és a továbbiakban az állatot nem lehet felhasználni a hagyományos kínai orvoslásban. A tobzoska a kihalás szélére került az illegális vadászat miatt, leginkább húsa és pikkelye miatt keresték. Utóbbi gyógyászati hatásáról nincs tudományos bizonyíték.

A járvány kezdetén még arról szóltak a hírek, hogy a koronavírust talán egy tobzoskától kapta el az ember, és így terjedt el a vírus a vuhani piacról. Erre vonatkozóan azóta sincs bizonyíték, mindenesetre Kína azóta megtiltotta a vadállatok ételként való értékesítését a piacokon.

444.hu nyomán magyarallatvedelem.hu

KAPCSOLÓDÓ

Kína bekeményített, az összes amerikai pandát hazarendeli

Erik

Macron elintézte Kínában, hogy a népszerű óriáspanda pár Franciaországban maradhasson

Erik

Srí Lanka 100 ezer makákót adna el Kínának, az állatvédők félnek, hogy megeszik őket

Erik