Image default

5 csodaszép kutyus, akik a felelőtlen örökbefogadók miatt visszakerültek a menhelyre

Nemes dolog állatmenhelyről örökbe fogadni, de mielőtt erre adnánk a fejünket, jól gondoljuk meg, hogy tudjuk-e vállalni az ezzel járó felelősséget.

Az állatotthonokban lévő kutyák legtöbbje szörnyű előélettel rendelkezik az állatmentőknek rengeteg munkájuk van abban, hogy ezekből a traumákból kigyógyítsák a bekerült árvákat. Éppen ezért mégnagyobb törés az állatok életében, hogy amikor ismét elkezdenek bízni egy új gazdiban és végre nyugalomra és otthonra lelnek, újra bekerülnek a menhelyre.

Örökbe fogadni csak felelősségteljesen!

Mielőtt úgy döntesz, hogy menhelyről szeretnél kutyát örökbe fogadni, kérjük, alaposan olvasd el az örökbefogadás menetét és feltételeit IDE kattintva.

Az Orosházi Állat-és Természetvédő Közhasznú Egyesület 2000 év nyarán alakult közel 50 taggal, ahol jelenleg több mint 200 kutya él. Ez a létszám sajnos folyamatos, köszönhetően a felelőtlen embereknek. Az egyesület legfőbb teendője az, hogy a menhelyre bekerülő kóbor kutyáknak gazdát találjon, illetve, hogy az ott élő állatoknak a lehetőségekhez képest a legjobb életkörülményeket biztosítsa.

Bár az állatvédők alaposan megszűrik, hogy kinek adnak örökbe, mégis sajnos előfordul, hogy olyan meggondolatlan gazdához kerül a védenc, aki pár nap, hét, hónap után visszaviszi hozzájuk a kutyát, ilyen-olyan indokkal.

Ha kutyát szeretnél örökbe fogadni, az alábbi kutyusok (és még több ezer az országban) boldogan lennének a család tagja. De nem lehet elégszer hangsúlyozni: örökbe fogadni csak felelősséggel lehet, de hidd el, megéri!

Örökbefogadásukkal kapcsolatosan érdeklődni a 06-70/619-23-08-as telefonszámon lehet.

Alex

neve: Alex
neme: kan
fajtája: labrador
születési év: 2012.10.

Alexet Orosháza üdülőövezetében, Gyopároson találták, chipje volt, de regisztrálatlan. A menhelyen hamar kiderült, hogy Alex már 2013-ban Szikhát lakója volt, akkor még az egy éves életkort sem érte el. Nagyon szép, fiatal kutya, szinte azonnal gazdára talált. Hét év elteltével viszont teste tele volt bolhával, bal lábára nem bírt ráállni. Telefonon hívtuk a gazdát, de ő hallani sem akart a kutyájáról. Elmondta, hogy Alex állandóan elszökik, és ízületesek a lábai. Nem erőltettük, hogy visszafogadja. Úgy gondoltuk, hogy aki mellett ilyen állapotba kerül egy kutya, ott nincs biztonságban. Alexet orvoshoz vittük, a röntgen siralmas állapotot tárt fel. Jelenleg gyulladáscsökkentőt, fájdalomcsillapítót szed, így a járás sem esik nehezére. Igazi vízimádó labrador, megragad minden alkalmat, hogy pancsolni tudjon. Kedves, barátságos, szófogadó, hűséges társ, aki feltétel nélkül imádja gazdáját, annak családját. Nyugodt, kiegyensúlyozott vérmérsékletű, végtelenül kedves, nyitott, nagyon kíváncsi természetű, csakis társaságban érzi jól magát. A félelem, a bizonytalanság és az agresszió nem ismert fogalmak számára.


Kupak

neve: Kupak
neme: kan
fajtája: keverék
születési év: 2019.06.

Kupak a battonyai sintértelepen volt, de a gazdája hazavitte. Sajnos megszökött otthonából, így újból a sintértelepre került, ahol pici ketrecben várta, hogy életének vége legyen. Menhelyünkön hamar beilleszkedett, kutyatársaival jó a kapcsolata. Nagy mozgásigénye van, szeret futni, szimatolni a szabadban. Rendkívül társaságkedvelő, barátságos, kiegyensúlyozott és magabiztos kutya. Érzékenyen reagál a szidásra és a körülötte uralkodó hangulatra, s nem szeret egyedül maradni. Jól alkalmazkodik és remek a szaglása. Kupak kifejezetten értelmes, okos kutya.


Jupi

neve: Jupi
neme: kan
fajtája: keverék
születési év: 2017.03.

Jupit gazdától, borzalmas körülmények közül mentették két hónapos korában. Hamar beilleszkedett kutyatársai közé, bátor és kiegyensúlyozott természetű. Majd 4 hónapos korában új gazdához került, azonban tíz hónap elteltével Jupit visszaadták. Bejárós a menhelyre, de az éjszakákat ideiglenes befogadójánál lakásban tölti, több macskával együtt. Szereti őket, de amelyikük fél tőle, azt megkergeti. Kutya társaival békés a kapcsolata, sokat játszik velük.Éber, jó jelzőkutya. Aktív, energikus, szívesen fut, pórázon tökéletesen sétál. Gazdája mellett, ember közelben érzi igazán jól magát!


Filou

neve: Filou
neme: kan
fajtája: keverék
születési év: 2015.07.

Filou sorsa , eddigi élete rosszul alakult. Kicsi korától megkötve élt, a kert sarkában rövid lánccal a nyakában. Egy rossz hűtő volt a háza, melyben meghúzhatta magát az eső elől. Még 4 hónapos sem volt mikor elhoztuk első gazdájától. Pár hónapig a menhelyen élt, de hamar gazdára talált újból. Hatalmas kert lett az otthona! Új gazdái megígérték, hogy soha nem kötik meg, ez benne is van az örökbefogadási szerződésben amit, elfogadtak, aláírtak. Egy év elteltével meglátogattuk a gazdás Filout, nagy megdöbbenésünkre lánccal a nyakában találtuk. Ezért megfogtuk, és a menhelyre vittük! Filou az elmúlt egy évben nem kapta meg az oltásait sem, a testén rengeteg élősködő lakmározott. Lelkileg, idegileg megviselte az állandó megkötés, szabadságában, mozgásában nagy mértékben korlátozott kutyának nincs lehetősége egészségesen élni, fejlődni. A menhelyen hatalmas udvarban szabadon szaladgálhat, kutyatársaival játszhat.Filou sok energiával rendelkezik, mindenre figyel, és mindenhol ott van. Kedves, barátságos, alkalmazkodó természete miatt jól kijön a többi kutyával. Értelmes, könnyen idomítható. Kitűnő szaglása, és apportírozásra is könnyen betanítható.


Linzi

neve: Linzi
neme: szuka
fajtája: német juhászkutya
születési év: 2012.12.

Linzi 2014.-ben került a menhelyünkre, hamar gazdára talált. Kettő év eltelte után gazdája visszahozta, indoka az volt, hogy elköltözik, új lakhelyére nem viheti magával . Linzi testi, lelki állapota nagyon rossz volt. A testén hatalmas, nehezen gyógyuló szőrtelen, területek, gennyes kis csomók éktelenkedtek. A bőrbetegség neve: generalizált demodicosis, gyógyítása több hónapi gondos kezelést igényelt. Hosszú idő eltelt mire szőre kinőtt,újból jó kedvű, egészséges boldog kutya lett. Linzi kíváncsi természetű, nagy mozgás igényű, okos, értelmes, könnyen, és boldogan tanuló eb.


Ha teheted, támogasd te is az Orosházi Állatvédők – Szikhát Kutyamenhely munkáját!

Bankszámlaszám: 11733041-20038069
Adószám:
18383678-1-04

Kiemelt kép: illusztráció/SOMMAI (Shutterstock.com)

KAPCSOLÓDÓ

Mesebeli foltos trió: a ló, a póni és a dalmata legjobb barátok lettek

magyarallatvedo

Kutyák városa lett az észak-olasz Lucca városa

magyarallatvedo

Megszületett a vakvezető kutyák legújabb generációja

magyarallatvedo