Image default

53 kutyát mentettek meg a biztos haláltól, egy illegális mészárszékre tartottak velük

Indonéziai hatóságok 53 kutya életet mentették meg, amikor egy kamionból kiszabadították őket, mielőtt odaértek egy illegális mészárszékhez – írja a tenyek.hu

A kutyákat zsákokban, összekötözve találták meg a kamion hátuljában, pont akkor, amikor megérkeztek a mészárszékre. A megrémült kutyák többsége ellopott háziállat lehetett, hiszen megtalálásukkor sokukon még nyakörv is volt. A kamion hátuljában legalább 10 órát utaztak borzalmas körülmények között.

A hatóságok szerdán kora reggel állították meg a kamiont, amikor az megérkezett az illegális mészárszékhez, ahol források szerint legalább 30 kutyát vernek agyon naponta. A sofőrt letartóztatták, illegális húskereskedéssel gyanúsítják. A legtöbb kutya fiatalabb volt 1 évesnél, az egyikük nem élte túl a 10 órás utat.

A kiszabadításuk után állatvédők ellátták az ebeket, majd egy ideiglenes menhelyre szállították őket. Valószínűleg gazdájukhoz már nem tudják őket visszajuttatni, de az állatvédők érdeklődnek a környéken. Amelyiknek nem találják meg a gazdáját, Indonéziában fogják adoptálni, néhányat pedig egy kanadai menhelyre küldenek, ahol szintén örökbe tudják majd őket fogadni.

Indonéziában nincs tiltás a kutyahús-kereskedésre. Bár a kormány bejelentette, hogy meg fogják szüntetni, többnyire csak a helyi önkormányzatok tettek eddig lépéseket – írja a Daily Mail.

(Fotók: DailyMail)

KAPCSOLÓDÓ

Megmérgeztek egy kutyát Pécsett, még küzdenek az életéért az állatorvosok

Marci

Örömhír: Lassan vége a rémálomnak, Plútó egyre jobban van! (részletes beszámoló)

Viki

A gyerekek tényleg imádják az állatokat: egy iskola állatvédelmi napján jártunk

magyarallatvedo