Image default

„A mentett állatnál hálásabb társ nincsen” – első Országos Macskavédő Konferencia

December 4-én, szombaton kerül megrendezésre az első Országos Macskavédő Konferencia Budapesten. A szervezők szakmai előadások sorával, és örökbefogadható cicákkal várják az állat- és macskabarátokat a Lurdy-házban. Stefano Trebbi, a MAVED alapítója mesélt nekünk arról, hogy mi motiválta őket a konferencia megrendezésére, illetve beavatott minket abba, hogy mit értenek „szerető és felelős gazdi” kifejezés alatt, amikor örökbefogadásról van szó.

Rengeteg munkánk van benne, hogy a cicák a korábbinál nagyobb hangsúlyt kapjanak az állatvédelemben. Ezért jöttünk létre 4 évvel ezelőtt és ennek az útnak egy újabb állomása ez a rendezvény. A kóbor macskák drasztikus túlszaporodása az egyik, de talán a legsúlyosabb jelenleg megoldandó problémája a hazai állatvédelemnek – kezdte a beszélgetést Stefano. Mint elmondta, szükségesnek érezték egy olyan fórum létrehozását, ahol körbe tudják járni a macskákat érintő orvosi, jogi, oktatási és állattartási kérdésköröket, ezzel pedig minden állatbarát és macskagazda együtt tanulhat és fejlődhet.

Az első Országos Macskavédő Konferencián ennek a szakmai párbeszédnek a lehetőségét a rengeteg előadás fogja megteremteni.

Stefanoék úgy szerették volna összeállítani az előadássorozatot, hogy mind a laikusok, mind a szakmabeliek új tudással és élményekkel térhessenek haza. Ez minden bizonnyal sikerülni is fog, hiszen neves állatorvosok mellett jogi és etológiai előadások teszik teljessé a konferenciát, elismert külföldi vendégelőadókkal karöltve.

Amellett, hogy mindannyian megismerkedhetünk a macskák betegségeivel, a macskákat érintő jogi szabályozással, a hazai cicák helyzetével, szebbnél szebb gazdikereső cicák is várják az eseményre ellátogatókat. Mint mindannyian tudjuk, egy állat örökbefogadása nem három napra, hanem egy életre szól.

Olyan gazdijelölteket várunk, akik számára egy állat befogadása komoly elköteleződés, és társként, családtagként tekintenek a cicára. Alapítványunk kizárólag benti tartással ad örökbe, szerződéssel, kölyök cicák esetén ivartalanítási kötelezettséggel – mesélt arról a MAVED alapítója, hogy milyen gazdijelölteket várnak december 4-én a Lurdy-házban.

(Egy állat örökbefogadása komoly elköteleződést jelent)

Ha mindegyik fél kölcsönösen úgy ítéli meg, hogy megvan a tökéletes jövendőbeli gazda és cica, és elérhetőséget cseréltek a MAVED önkénteseivel, akkor a cicát az alapítvány munkatársai viszik rövid időn belül az új otthonába. Stefano hozzátette, hogy a biztos beilleszkedés érdekében a gazdikereső cicák próbaidő után maradnak véglegesen új családjukban.

Amikor egy mentett cicát fogadnak örökbe, nem csak rajta segítenek, de utcán lévő társán is. Ugyanis így “felszabadul egy hely”, lehetővé válik egy másikon segítenünk. Bár menhellyel nem rendelkezik alapítványunk, önkénteseinknél országszerte így is folyamatos teltház van ideiglenesen befogadott, gazdira váró cicákból. Valamint azon egyszerű és csodás okból, mert a mentett állatnál hálásabb társ nincsenmondta az macskavédő, amikor arról kérdeztük, hogy miért ösztönözné az embereket vásárlás helyett örökbefogadásra.

A rendezvényre minden érdeklődőt szeretettel várnak, ha Te is szeretnél eltölteni egy napot, amikor minden a cicákról szól, akkor számodra is a legjobb hely december 4-én az első Országos Macskavédő Konferencia!

(Fotók: Pixabay)

magyarallatvedelem.hu

KAPCSOLÓDÓ

Elképesztő látvány: 37 ezer vadlúd állomásozik a Dél-Alföldön

Marci

Véget vetettek a turisták tevékenységének: nincs többé delfinekkel való úszkálás Hawaii-on

Marci

Menhelyre vitték a menyasszonytáncért kapott pénzt

magyarallatvedo