Image default

81 állatbarát óvodával lett gazdagabb Magyarország

Az Állatorvostudományi Egyetem Állatvédelmi Központjának budapesti konferenciáján adták át az “Év Állatvédő Óvodája 2021” pályázat dobogósainak okleveleit. A 81 pályázó intézményből azonban mind a 81 elnyerte az Állatbarát Óvoda címet.

Mint ismert, az “Állatvédelem gyerekeknek” Facebook és weboldal szerkesztőbizottsága az Állatorvostudományi Egyetem Állatvédelmi, Jogi, Elemző- és Módsertani Központjának szakmai támogatásával 2021 áprilisában hirdetett pályázatot óvodák számára, melyben olyan intézmények jelentkezését várták, akik az idei évben kiemelkedően sokat tettek az állatvédelemért és törekedtek arra, hogy változatos és kreatív programok segítségével építsék be a nevelésbe a felelős állattartást.

– A pályázat leadási határidejéig 81 pályamű érkezett az ország valamennyi megyéjéből, a pályaművek színvonala pedig minden várakozásunkat meghaladta – hangsúlyozta Dr. Vetter Szilvia, az Állatorvostudományi Egyetem Állatvédelmi Központjának vezetője. Koska Hedvig, az “Állatvédelem gyerekeknek” oldal főszerkesztője kiemelte: nagyon nehéz dolga volt a hat zsűritagnak, mert az intézményektől rendkívül kreatív, tartalmas pályaműveket kaptak.

– Megható volt számomra azt látni, hogy a jelentkező óvodák és óvodapedagógusok jobbnál-jobb ötletek segítségével nevelik a legfiatalabb generációt az állatvédelemre és az állatokkal való helyes bánásmódra – tette hozzá.

Éppen ezért úgy döntöttek, hogy minden pályázó intézmény megkapja az “Állatbarát Óvoda” címet, melyet egy évig használhatnak. Emellett részt vehetnek egy pár órás állatvédelmi képzésen is, melyet az ÁTE Állatvédelmi Központ szervez, illetve megkapják az “Állatvédelem gyerekeknek” szerkesztői által készített óvodai foglalkoztató digitális változatát is.

 

magyarallatvedelem.hu fotó: allatbarat.com

KAPCSOLÓDÓ

A legkisebb kéz a legszorgosabb – Óvodások segítettek az állatotthon lakóinak

Eszti_mav

A járványidőszakban megnőtt a kutyatartók száma Magyarországon

magyarallatvedo

Óvodások lepték meg karácsonyi ajándékokkal a Veszprémi Állatkert lakóit

Erik