Image default

86 rendbeli állatkínzás csak próbaidőre bocsájtást ér Magyarországon

Állatkínzás miatt vádat emeltek az ellen a férfi ellen, aki embertelen körülmények között tartotta és éheztette több tucatnyi házi állatát – írja a Blikk.hu.

A férfi kutyákat, sertéseket, juhokat és szárnyasokat is tartott a Kazincbarcikához közeli településen lévő családi házának udvarán.

Az állatok nem kaptak elég élelmet és vizet sem, valamint száraz, fedett helyet sem biztosított számukra. A két kutya rövid láncon volt tartva, a szükséges oltások sem voltak nekik beadva. A sertések ólja nem volt takarítva, sőt, az állatok még lefeküdni sem tudtak; a tartási problémák és a gondoskodás hiánya miatt több állatot is megtámadták különböző betegségek.

Az elpusztult jószágokat pedig az udvaron hagyta a férfi, a többi éhező állat pedig arra kényszerült, hogy azokból egyen. A vádlott által tanúsított bánásmód és a szörnyű körülmények, illetve az elmaradó gondoskodás miatt az állatok szenvedtek, jó néhányuknak maradandó egészségkárosodása lett, sokan közülük el is pusztultak.

Az ügyészség a büntetlen előéletű férfit 86 rendbeli állatkínzás vétségével vádolja, vele szemben tárgyalás mellőzésével, büntetővégzés meghozatalára irányuló eljárásban végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetés kiszabására tett indítványt a Kazincbarcikai Járásbíróságnak – írja az ügyészség.

Blikk.hu, ugyeszseg.hu nyomán magyarallatvedelm.hu, Fotó: Northfoto

KAPCSOLÓDÓ

Három fecskét pusztított el, és tizenegy fészket vert le a villanyszerelő

Marci

Fradisták az Állatokért egyre aktívabbak, 9 kutyát mentettek a gettóból – BRUTÁLIS KÉPEKKEL

magyarallatvedo

Feljelentette állatkínzásért, majd őt büntették meg – jogosan!

magyarallatvedo