Image default

Kutyás rendőr mentett életet

Erre mondják, hogy igazi csapatmunka volt! Szerencsésen végződött Miskolczi Attila főtörzsőrmester és Natu nevű nyomkövető és személykereső kutyájának “bevetése”- osztotta meg az esetet részletes őszinteséggel a BRFK közösségi oldalán. 

Ahogyan azt bejegyzésükben írják: “Háromoldalas búcsúlevelet hagyott hátra, okkal lehetett gondolni: komolyan el akarja dobni magától az életét. A kerületi járőröket egy speciális duó is segítette a 31 éves óbudai férfi mihamarabbi megkeresésében.
– Augusztus 9-én délután kaptam hívást a III. kerületi Rendőrkapitányságtól, ott az eltűnt férfi ismerősei tettek bejelentést – mondta el Miskolczi Attila főtörzsőrmester, a BRFK Bűnügyi Technikai Osztályának kutyavezetője – Natu nevű, nyomkövetésben és személykeresésben is jártas, rutinos, 11 éves kutyámmal kezdtük el a kutatást a férfi ismert utolsó tartózkodási helyénél.
Natu szagmintát vett egy ruhadarabról, majd a panelépületnél akkurátusan megmutatta, melyik kijáraton távozott a férfi, ezután követni kezdte a nyomát. Az ismerősök telefonon elérték őt, beszélt velük, elmondta, hogy gyógyszerekkel, egy parkban akar véget vetni életének, azt azonban nem volt hajlandó elárulni, hogy pontosan hol van. Kapóra jött, hogy korábban én huzamosabban dolgoztam a III. kerületben, elég jó helyismeretre szert téve, így fejben már kezdtem végig venni a számításba jöhető célokat a Natu által mutatott irányban. Egy nagy kiterjedésű zöldterület tűnt a legvalószínűbb helyszínnek, ezt a feltételezést rövidesen igazolta egy befutó telefon is. A hozzátartozók egyike megtalálta a férfit a parkban, a keresésben résztevő kerületi kollégákkal így feléjük tartottunk. Mivel én voltam a legközelebb hozzájuk, elsőként értem oda, jöttömre a férfi először el akart oldalogni, azonban hamar jobb belátásra tért. Leültem mellé, beszélgetni kezdtünk. Elmondta, hogy úgy érzi, teljesen összeomlott az élete, egzisztenciális félelmei is voltak, emellett egy elhúzódó családi konfliktust is szóba hozott. Amíg vártuk a mentőt, igyekeztem megnyugtatni, nem szégyelltem saját életutamból példát említeni arra, hogy kilátástalannak vélt, problémás időszakokból is létezik felemelkedés, működhet az újrakezdés, csak végzetes, visszafordíthatatlan lépést nem szabad tenni.”
Reméljük az óbudai fiatalember élete azóta rendeződött, Miskolczi Attila főtörzsőrmesternek és Natunak pedig gratulálunk és sok-sok sikeres életmentést kívánunk nekik!

(Forrás: BRFK Facebook)

Magyar Állatvédelem

KAPCSOLÓDÓ

Lángoló raklaptelepről mentették ki a halára rémült kutyát a budapesti rendőrök!

Erik

Szerető gazdit keres a gyönyörű Ursula, akit rendőrök mentettek meg az állatkínzó tulajdonosától

Erik

Sikeresen működik együtt a BRFK és az Állatvédelmi Liga

Viki