Image default

Háziállatként tartott leopárd szökött meg és okozott felfordulást Pakisztánban

Egy háziállatként tartott leopárd megszökött egy házból a pakisztáni fővárosban, és órákig kóborolt az utcákon, mielőtt altatónyíllal lelőtték – közölték pénteken a vadvédelmi hatóságok.

A csütörtökön, a közösségi médiában közzétett videókon látható amint a fiatal hím nagymacska autók között csúszik, mielőtt elüt egy embert, és átugrik egy kerítésen.

“Az első vizsgálataink szerint háziállatról van szó, és egyáltalán nem vadállat, de nagyon megijedt, és folyamatosan üvölt” – mondta az AFP-nek Tariq Bangash, az iszlámábádi vadvédelmi hivatal igazgatója.

Pakisztán tavaly betiltotta az egzotikus emlősök behozatalát, miután az elmúlt években nagy számban hoztak be vagy tenyésztettek, ami gondot okozott a vadvédelmi tisztviselőknek.

A nagymacskákat a gazdagság és a hatalom szimbólumának tekintik az országban. Az Iszlámábádban elszabadult leopárd négy embert sebesített meg könnyebben, mielőtt a hatóság emberei elfogták, és a város egykori állatkertjébe vitték, amelyet 2020-ban bezártak az állatokkal való bánásmód miatt.

A két és három év közötti állat most egy barnamedve, egy tigris és több majom társaságában van, amelyeket a vadvédelmi hatóságok az elmúlt hónapokban mentettek meg.
“Információink szerint Iszlámábádban és Rawalpindi előkelő területein több ember tart háziállatként vadon élő állatokat, köztük leopárdokat” – mondta Bangash.

A rendőrség most megpróbálja felkutatni a leopárd tulajdonosát.

(Forrás: AFP)

Magyar Állatvédelem

KAPCSOLÓDÓ

Ő itt Simba a kecske, akinek 54 centi a két füle

magyarallatvedo

Óriásit nőttek a nyíregyházi leopárd hármasikerek!

Erik

Tevekönyvtáron érkezik az olvasnivaló a sivatagban élő gyerekekhez – VIDEÓVAL

magyarallatvedo