Image default

Borzalmas tragédia: saját lova zúzta halálra a 15 éves lányt a díjugrató versenyen

Floridában meghalt egy tinédzser, miután egy verseny közben leesett a lováról – közölte a tragikus hírt a Sky News hírportál.

Hannah Serfass-t vasárnap nyilvánították halottnak, miután balesetet szenvedett egy díjugrató versenyen és  olyan súlyos fejsérüléseket szenvedett, hogy már nem tudták az életét megmenteni.

A 15 éves lovas a Fox Lea Farm Spring Concours I. versenyen versenyzett Venice-ben, amikor a ló, amelyen lovagolt, hirtelen megbotlott, és elesett – áll az Amerikai Lovas Szövetség közleményében.

Az NBC News szerint a fiatal versenyző nagyjából a pályájának a felénél járt, amikor a hatodik ugrással próbálkozott. “A ló sikeresen földet ért az ugrást követően, majd két-három lépést tett a következő akadály felé, és ismeretlen okokból a bal lábát felemelte, ami miatt jelentősen megdőlhetett a bal első patája felé” – közölték a hatóságok. A rendőrség szerint ez aztán ahhoz vezetett, hogy a fiatal lovas “előrebukott” és leesett a lóról.

“A ló ezután ugyanabban az irányban tovább esett, maga alá temetve a lovasát” – tette hozzá az ügyet vizsgáló seriffi hivatal.

A tisztviselők szerint a mentőszolgálat gyorsan reagált, és a sérült lányt egy helyi kórházba szállította, ahol azonban már nem tudták megmenteni az életét.

Az amerikai lovas szövetség hétfőn közölte: “Az Egyesült Államok Lovas Szövetsége (USEF) mély együttérzéssel jelenti be, hogy Hannah Serfass tegnap, április 30-án halálos balesetet szenvedett, miközben a Fox Lea Farm Spring Concours I versenyen versenyzett a floridai Venice-ben.

“Hannah a floridai Websterből származó, nagyon tehetséges, feltörekvő fiatal lovas volt, aki Robin Swindermannel edzett és a lovak iránti szenvedélyéről, természetes képességeiről és munkamoráljáról volt ismert.”

(Forrás: Sky News, Fotó: Hannah Serfass. Pic: Robin Swinderman Mitchell via NBC News)

Magyar Állatvédelem

KAPCSOLÓDÓ

Aligátor támadt meg egy golfozó párt Floridában

Erik

Különleges, hófehér alligátor kelt ki egy floridai alligátorparkban!

Erik

Afrikai óriáscsigák támadták meg Floridát

Erik