Image default

Újra gazdájánál van az elsikkasztott Csiperke

Csepel egyik kis örömmackója, Csiperke, izgalmas és megrázó kalandokkal teli időszakot élt át az elmúlt hónapokban. A pici yorkshire terrier gazdája, aki nyaralásra indult, rábízta a kutyát egy ismerősére. Az ideiglenes gondozó azonban váratlanul átadta Csipkét egy állatorvosnak, és hamis okmányok segítségével magát tüntette fel az új tulajdonosként a Magyarországon tartott kutyák nyilvántartásában. Az esetről a Budapesti Rendőr-főkapitányság számolt be közösségi oldalán.

Az események Csiperkét kevésbé érintették, hiszen továbbra is élvezhette a futkározást, a simogatást és a finom ételeket. Azonban gazdája visszatérve a nyaralásból nagy meglepetésben részesült, amikor szerette volna visszakapni hűséges kis társát. Az ideiglenes gondnok azonban határozottan közölte, hogy a kutya már az övé, és még váltságdíjat is követelt a visszaadásáért.

A gazda azonban nem volt hajlandó kifizetni a váltságdíjat saját kedvencéért, és inkább feljelentést tett az ügyben a XXI. kerületi Rendőrkapitányságon. A rendőrség gyorsan reagált a bejelentésre és azonnal intézkedett. Csiperke sértetlenül és ép testben és lélekben került vissza gazdájához, ráadásul minden szükséges dokumentációval együtt.

Az esetet követően a csepeli rendőrök vizsgálatot indítottak az ügyben, és megalapozott gyanúja merült fel a 50 éves B. Ferencné sikkasztás vétségének. A vizsgálatot a napokban lezárva, a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal továbbították a Budapesti XX., XXI. és XXIII. kerületi Ügyészséghez.

Csiperke és gazdája most végre újra együtt élvezhetik a mindennapi sétákat, játékot és szeretetet, miközben reménykednek abban, hogy az elkövetett tett felelőse a törvény előtt számot ad tetteiről, és igazságot kap az elkövetett bűncselekmény miatt.

Fotó: Illusztráció/Pixabay

KAPCSOLÓDÓ

Floyd, a csodálatos mentőkutya ismét életet mentett

Viki

Őrző-védő képességüket is próbára tették a polgárőrök mellett szolgáló kutyáknak – VIDEÓVAL

magyarallatvedo

Kreozannal mérgeztek házi kedvenceket

magyarallatvedo