Image default

Még a kutyáit is elvitték a kilakoltatott családnak

Sajnos, egy középkorú nő élete hatalmas változásokon megy keresztül, miután két házát is elvesztette adósságai miatt. A Blikk hírportál szerint mindkét ingatlant elárverezték, és a családdal együtt az utcára tették őket Tiszaalpáron. Az eladások bevételei sem fedezik a rengeteg tartozást, amelyek összesen közel 30 millió forintot tesznek ki. A történet tovább folytatódik, mivel a nő harmadik házát, amely Kiskunfélegyházán található, szintén át kellett adnia.

“A végrehajtótól kaptunk egy levelet, hogy az új tulajdonos első napján jönnek átvenni a házat rendőrökkel, de már előző nap megérkeztek. Abban az időben pedig éppen senki nem tartózkodott otthon, ők viszont lecserélték a zárakat” – panaszkodott Karádi Kinga a Blikknek.

A helyzetet tovább súlyosbítja a hírportál értesülései szerint, hogy a végrehajtók kihívták a sintért, és elvitték a nő uszkárját és a kislánya kutyáját is. A kedvencek visszaadására csak két hét múlva lenne lehetőség, mert először a jogszabályoknak megfelelően karanténba kell helyezni őket. Ezután még ki kell váltani őket, ami jelentős összeget igényel. Kinga hozzátette, hogy úgy tájékoztatták, hogy délig ott lesznek a kilakoltatott háznál, ha esetleg el szeretné vinni a kedvenceit. Azonnal oda sietett, de senkivel sem találkozott. Amikor telefonált nekik, hogy ne vigyék be a kutyusaikat az állattelepre, már nem tudta megakadályozni az eseményeket. A kutyák számára nagyon fontosak, szinte gyermekeiként tekint rájuk, és most nem tudja, mikor láthatja újra őket.

Ez a szomorú történet rávilágít arra, hogy az adósságok és pénzügyi nehézségek milyen súlyos következményekkel járhatnak. A ház elvesztése és a kedvencek elszakadása érzelmileg és anyagilag is nagy terhet jelent a kilakoltatott család számára. Remélhetőleg a jövőben sikerül megtalálniuk a megoldást, hogy újra saját otthonban élhessenek, és újra egyesülhessenek szeretett kedvenceikkel.

Fotó: illusztráció/pixabay

KAPCSOLÓDÓ

A modern kutyafajták agya nagyobb, mint az ősi fajtáké

magyarallatvedo

Idős kutyád van? Így óvd az ízületeit és enyhíts a fájdalmán

Eszti_mav

Zoey 12 év után került vissza a gazdájához

magyarallatvedo