Image default

Hősként ünneplik: életét kockáztatva mentett ki 27 kutyát a tűzből

A közösségi oldalakon ciklonként terjedő videóban látható, ahogyan egy férfi az állatokat ment egy égő ház tetejéről. Majd a helyiek által tartott lepedőkre és plédekre dobni, hogy az állatok nehogy megsérüljenek.

Sokak meglepetésére Sebastián olyan ember, aki az utcán él; azonban nem gazdasági okokból, hanem saját döntése alapján. A Latinának adott interjújában a férfi elárulta, hogy rettentő boldognak érzi magát, amiért egy másik emberen és 27 állaton segíteni tudott. Jelenleg az egyik faluban él, a tűz kitörésének helyéhez közeli La Victoriában. Bár családja a kolumbiai Medellínben lakik, ő szívesebben él nélkülük.

Máshogy néznek rá az emberek

Tette “következményeivel” kapcsolatban Sebastián Arias azt mondta, hogy különleges érzést érez. “Furcsán érzem magam, mert soha nem csináltam még ilyet, és soha nem csináltak velem még ilyet. Ma reggel például enni adtak a kutyámnak. Majdnem sírni kezdtem” – mondta.

De mi is történt pontosan?

Június 9-én nagyszabású tűz ütött ki egy újrahasznosító raktárban a perui Lima belvárosában. A helyszínre 10 tűzoltóegység érkezett, hogy megfékezze a lángokat. Az esemény után az épületben tartózkodó emberek egy csoportjának sikerült kijutnia, de 27 kölyökkutya az épületben, közülük 25 a ház tetején rekedt.

A házban ugyanis az egyik lakó egy menhelyet tartott fenn és a tűz kialakulásakor nem tartózkodott otthon.

Sebastián Arias viszont gondolkodás nélkül felmászott az épület tetejére, hogy megmentse a 25 kutyát a biztos haláltól. Az egyik szemtanú által rögzített videón megfigyelhető, ahogy a fiatal kolumbiai a környék lakói által vitt lepedőkre dobja az állatokat, hogy megmentse őket.

A kölyökkutyákat annak ellenére, hogy többször megharapták, biztonságba tudta helyezni. Bár a férfi tériszonyos, azonban nem habozott felmenni a ház harmadik emeletére, hogy segítsen ezeknek az állatoknak.

Az önkormányzat közbelép

La Victoria önkormányzata felájnlotta, hogy magukra vállalják a kutyák örökbefogadásának menetét, akik addig egy sportkomplexumban kerültek elhelyezésre, ahol az önkormányzat látja el őket élelmiszerrel és állatorvosi felügyelettel.

27 kutya
Várják a gazdikat, addig az önkormányzat vigyáz rájuk

– Komplex orvosi kivizsgálást, féregtelenítést fogunk végezni, és meglátjuk, mit tehetünk. Keressük a leendő gazdákat is, de addig is mindent megteszünk ezért a 27 kutyákért, hogy a legjobb körülmények között fogadhassák őket örökbe – mondta Rubén Cano, a kerület polgármestere.

Majd közölte, hogy az egyik kutyát azonnal örökbe fogadja, egyúttal kérte a település lakóit, ők is tegyenek hasonlóan a tüzet túlélő kölyökkutyákkal.

larepublica.pe – Magyar Állatvédelem

KAPCSOLÓDÓ

Pogácsát, a rémült kutyát is megmentették a tűz után – videóval

magyarallatvedo

Hajléktalan nő gyújtotta rá a sátrat az alvó férjére és kutyájára, emberölés és állatkínzás kísérlete miatt felelhet

Eszti_mav

Tíz kicsi vakvezető kutyának keresik a legtündéribb neveket

Eszti_mav