Image default

Hetven krokodil szabadult el Kínában egy farmról a heves esőzések miatt

Hetven krokodil szabadult el Kínában egy farmról a heves esőzések miatt – közölte a CNN. A hüllőket eredetileg egy krokodilfarmon tartották a déli Guangdong tartománybeli Maomingban. A nemrégiben lezúdult árvíz miatt azonban egy helyi tó kiöntött, és az állatok elmenekülhettek.

A dél-kínai város hatóságai “hadműveletet” indítottak több mint 70 krokodil befogására, amelyek egy kereskedelmi farmról szöktek meg, miután heves áradások söpörtek végig a térségen – jelentette több állami médiaorgánum. A hatóságok figyelmeztették a lakosságot, hogy maradjanak otthon.

A hüllőket eredetileg egy krokodilfarmon tartották a déli Guangdong tartománybeli Maomingban. A nemrégiben lezúdult árvíz miatt azonban egy helyi tó kiöntött, és az állatok elmenekülhettek.

Legalább 69 felnőtt krokodil és hat fiatal krokodil szabadult el Peng Cun falu közelében – jelentette a Hai Bao News. A hírügynökség szerint kapcsolatba léptek a helyi hatóságokkal, akik figyelmeztették a lakosokat, hogy ne merészkedjenek ki.

A The Beijing News szerint egy sürgősségi egységet vetettek be, hogy szonárral érzékelő berendezés segítségével begyűjtsék az eltűnt krokodilokat. Az árvíz azonban óriási kihívást jelentett a művelet számára – tette hozzá a lap.

A vészhelyzeti osztag egyik tagja a Nanfeng Plusnak elmondta, hogy a krokodilok befogása helyett lehet, hogy inkább elaltatják őket.

A kínai közösségi médiában terjedő videofelvételeken látható, amint néhány krokodil egy útjelző tábla mögött ólálkodik egy látszólag teljesen víz alá került út mellett.

 

A katasztrófavédelem sisakba és jól láthatósági mellénybe öltözött tagjai csónakokon voltak láthatók, amint a hüllők után kutatnak.

Néhány felvételen látható, amint több krokodilt elfognak és visszahoznak a szárazföldre, szájukat és végtagjaikat összekötözve, hogy korlátozzák mozgásukat, miközben egy maroknyi kíváncsi helyi lakos a partról nézi őket.

 

Kínában a húsuk és bőrük miatt népszerű a krokodilok tenyésztése

Kínában a krokodilokat a bőrük miatt becsülik, húsukról pedig úgy tartják, hogy a hagyományos kínai orvoslásban gyógyászati értékkel bír. Guangdong viszonylag melegebb éghajlata miatt népszerű helyszíne a krokodilfarmoknak.

Dél-Kínát és Hongkongot felhőszakadások sújtották, miután a Haikui tájfun a múlt héten végigsöpört a térségen.

(Forrás: CNN)

Magyar Állatvédelem

KAPCSOLÓDÓ

Kasmírkecskét klónoztak kínai tudósok

Erik

Kína egy tibeti szent folyóra építené a világ legnagyobb vízerőművét

magyarallatvedo

Az áradás miatt már az állatokat kell menteni Vas vármegyében

magyarallatvedo