Image default

Sejtette, hogy kígyó költözött a házába, mégis sokkoló volt, ami ezután történt

Sejtette, hogy kígyó költözött a házába, mégis sokkoló volt, ami ezután történt! Az arizonai férfi rémálmai váltak valóra, miután a neves kígyóvadász vállalta az ingatlan “kígyó-mentesítését”.

Egy arizonai férfi kígyók eltávolítására szakosodott céget hívott, miután látta, hogy szerinte három csörgőkígyó ólálkodik Mesa-i házának garázsában. Igen nagyot tévedett – írta az ABC News.

“Valójában 20 kígyó volt ott – öt felnőtt Texasi csörgőkígyó és 15 kicsi.”

Az egyik felnőtt kígyó pedig éppen vemhes is volt.

Marissa Maki kígyóvadász kedden találta meg a legtöbb csörgőkígyót az ismeretlen háztulajdonos zsúfolt garázsában, egy melegvíz-bojler tövében.

“Ez rengeteg kígyó. Nem fogok hazudni. Ez őrület”

– mondta Maki egy YouTube-videóban, amelyet a Rattlesnake Solutions nevű cég rögzített.

A texasi csörgőkígyók, melyeket jellegzetes háromszög alakú fejükről lehet felismerni, az egész délnyugaton megtalálhatók. És bár mérgük sokkal kevésbé mérgező, mint más csörgőkígyófajoké, mégis óvatosan kell bánni velük.

Maki fogóval szedte fel az egyes kígyókat, majd nagy műanyag vödrökbe dobta őket, és egy sivatagi területen lévő természetes élőhelyre helyezte őket.

“Ez a mi rekordunk az egy hívás során befogott legtöbb csörgőkígyó tekintetében!”

– mondta Bryan Hughes, a cég tulajdonosa.

A szám lehetett volna magasabb is. Hughes elmondta, hogy a garázsban több vedlett bőrt találtak, ami arra utal, hogy valamikor akár 40 hüllő is élhetett ott.

“Soha nem fogjuk megtudni, hány csörgőkígyó jött és ment az idők folyamán” – mondta.

2 éve egy kaliforniai ház alatt 90 kígyót találtak

Épp a hibernációra készültek a kígyók egy kaliforniai ház alatt, amikor az ott lakó nő megtalálta őket. A kígyóbefogó azt mondta, sosem látott még ennyi állatot egy helyen. Több mint egy óráig tartott, mire mindet begyűjtötte.

Al Wolf 32 éve kígyóbefogó, de még ő sem látott soha annyi kígyót egy helyen készülni a téli álomra, mint amit az őt kétségbeesve hívó kaliforniai nő házának alapja rejtett. Az ABC-nek azt nyilatkozta, hogy általában tanyákhoz, istállókhoz, mezőgazdasági területekre riasztják, a kígyók ugyanis jellemzően kerülik az embert. Ha mégis lakóépülethez kell kimennie, maximum 1-2 hüllővel szokott találkozni.

Hihetetlennek nevezte, hogy kilencven kígyó egyszerre készülődött az ilyenkor szokásos hibernációra.

A szakember hozzátette, a kígyók ideális búvóhelyre találtak a kaliforniai nő háza alatt, ugyanis az alap alól nem voltak eltakarítva a nagyobb sziklák, melyek teljesen ideális védelmet jelentenek a hüllőknek.

(Forrás: ABC News)

Magyar Állatvédelem

KAPCSOLÓDÓ

Szájon át lélegeztette a haldokló kígyót egy indiai rendőr, amivel megmentette az életét

Erik

Megbüntették a hatóságok a népszerű hullámlovast, aki a kígyójával a nyakában szörfözött

Erik

Az év hülyéje: talált egy kígyót, megmarta, majd hazavitte a gyerekeinek – kis híján belehalt!

Erik