Image default

3+1 legendás macska, akit annyira szerettek, hogy szobrot állítottak neki

Volt, aki lustaságával, volt, aki hűségével és volt, aki hőstetteivel vívta ki az emberek szeretetét és elismerését – olyannyira, hogy még szobrot is kaptak, hogy emlékük tovább élhessen.

1. Bob szobra

2021. augusztus 15-én avatták fel Bob macska utcai szobrát. A vörös cica azzal hívta fel magára a világ figyelmét, hogy megmentette gazdáját, James Bowent a drogok csapdájából. 2020. június 20-án kelt át a szivárványhídon 13 évesen. Életéről Bob, az utcamacska címmel készült film.

2. Tombili, az isztambuli utcák példaképe volt

2016-ban az állatok világnapján avatták fel Isztambulban a világ leglustább macskájának szobrát. A világszerte ismert duci cicáért mindenki rajongott a környéken. Ennek pedig egyetlen oka volt: hogy egész nap az ég világon semmit sem csinált, csak lustálkodott. A köztéri szobor ikonikus pózban ábrázolja őt.

3. Marci hűséges támogatója volt minden leendő állatorvosnak

Életnagyságú szobrot kap az Állatorvostudományi Egyetem néhai macskája, Marci is. A cica hosszú ideig fontos tagja volt a kampusznak, és örömet hozott a hallgatók, dolgozók és látogatók életébe. Sajnos a betegséggel folytatott harc közben nehéz döntést kellett hozniuk, és békésen elbúcsúztatták őt. Kedvenc helyén azonban hamarosan felállítják szobrát, amit Kontur András szobrászművész készít el.

Marciról bővebben ebben a cikkünkben lehet olvasni.

+1. Garfield szobrot kapott születésnapjára

Garfield népszerű képregényhős, nem túlzás azt állítani, hogy az egész világon ismerik. 45. születésnapjára különleges ajándékot, Kolodko Mihály művész készített róla egy miniszobrot. Garfield a Dembinszky utcában, az Állatorvostudományi Egyetem hátsó kerítésénél található, egy kutyafejet ábrázoló dombormű mellett. A szobor színesben pompázik, így még inkább kiemeli a karakter ikonikus jellemzőit.

A szoborról és annak hátteréről ebben a cikkünkben lehet olvasni.

Magyar Állatvédelem, fotók: Facebook

KAPCSOLÓDÓ

8 millióan látták azt a bájos videót, amiben a gazdi bemutatja kutyáját a szomszéd macskájának

Eszti_mav

„A legjobb kóbor állat az, amelyik meg sem születik” – MAVED

magyarallatvedo

Átadták Marci cica szobrát, amit ha megsimogatnak, szerencsét hoz majd az állatorvostanhallgatóknak

Eszti_mav