Image default

Több ezer állatvédő találkozott a közös ügyért az Erzsébet téren

A becslések szerint több ezer ember vett részt az idei Állatvédelmi Témahét nyitóeseményén Budapesten. Ovádi Péter, az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos is beszédet mondott. Arra hívta fel a figyelmet, hogy kizárólag széleskörű társadalmi összefogással lehetséges az állatvédelem fejlesztése, erősítése Magyarországon. Úgy véli, ennek kézzelfogható példája az első ízben megrendezett Állatvédelmi Piknik.

Ott volt a hazai állatvédelem színe-java

Az Erzsébet téren 2023. szeptember 30-án csaknem harminc kitelepülő szervezettel találkozhattak az érdeklődők. Látványos bemutatókra, interaktív állatvédelmi játékokra került sor. Közéleti személyiségek részvételével zajló Állattartó Öttusán és az ország legnagyobb állatasszisztált foglalkozásán is részt lehetett venni.

Vetter Szilvia, a Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány elnöke köszöntőjében elmondta, hogy az Alapítvány a fenntartható állatvédelmet támogatja. Azt,

ami jó az embernek, jó az állatnak és a gazdasági szempontokra is figyelemmel van.

Véleménye szerint a Piknik felfogható állatvédelmi seregszemleként. Kiemelte, az Erzsébet téren megjelent nagyszámú partnerszervezetnél is sokkal több szervezet csatlakozott az elmúlt időszakban az állatvédelmi összefogáshoz.

A Piknik nagyszínpadán ezek után az Országos Polgárőr Szövetség „Öt állati szabadság” címet viselő fotópályázatának díjátadójára került sor, majd a Nemzeti Adó- és Vámhivatal tartott keresőkutyás bemutatót. Ezt követte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Pénzügyőr Népzenei együttes műsora, a BM Katasztrófavédelem Mentőkutyás Szolgálat kutyás bemutatója. Látványos műsorral készült az Országos Polgárőr Szövetség és a Sukorói Vadmadárkórház is.

Sztárok az Állatvédelmi Pikniken

A közéleti személyiségek részvételével megrendezett Állattartó Öttusa és az ország legnagyobb állatasszisztált foglalkozása is nagy sikert aratott. Az estét az Akela Kutyaiskola kutyás bemutatója és a Shake It zenei formáció zárta. A moderátorok – időrendben – Váczi Gergő, Petrus Krisztina, Iszak Eszter és Orosz Barbara voltak.

Magyar Állatvédelem

KAPCSOLÓDÓ

Ilyen élénk az élet a főváros legcukibb állatparkjában, ahol minden a mókusok körül forog – Fotógalériával

Eszti_mav

Kisfilmen tekinthetjük meg az állatok szerelmi életének apró gyümölcseit

Marci

5 millió forintot kapnak a fecskék mentésében résztvevő központok

Eszti_mav