Image default

Dámszarvas bika tetemét fogta ki a Dunából egy horgász – fotókkal

Nem mindennapi eset történt a Szentendrei Duna-ág partjánál, ugyanis egy horgász egy élettelen 80-100 kilogramm körüli dámszarvas bikát fogott ki. A hírről elsőként a Pecaverzum számolt be. 

A dám bika a Szentendrei Duna-ág egyik olyan, enyhén kiöblösödő részén akadt bele az egyik horgász zsinórjába, ahol a sodrás egészen lelassul. A horgászati lap szerint valószínűleg az erős felszerelés minden teherbíró képességére szükség volt a partra vontatáshoz. A Pecaverzumot az egyik helyszínen lévő horgász tájékoztatta a sajnálatos eseményrő, aki elmondta, hogy sporttársa az utolsó métereken már a botot letéve, kézzel húzta be a kint lévő zsinórt és a rátekeredett dámot.

„Egész friss elhullás lehetett, mert a bomlásnak semmi jele nem volt rajta észlelhető, gyakorlatilag még szaga sem volt. Semmi külsérelmi nyomot nem lehetett rajta látni, ami lövés okozta sebzésre, gázolásra, barcogásban való küzdelem során vetélytárs általi szúrásra, vagy kutya esetleg aranysakál harapására utalt volna. Külön érdekesség a jobb agancsszáron az a hátrafelé növő rendellenes ág. Biztos nem volt kellemes neki, de semmiféle sérülést nem lehetett látni az alatta lévő bőrfelületen, még a szőrt sem koptatta ki” – fogalmazott Jókai Attila, aki a helyszínen látta az esetet.

Korábban az Üllői úton rohant egy dámaszarvas

Halálra rémült dámszarvas csatangolt az Üllői úton, írtuk még október végén. Az állatmentők és a hatóságok szerették volna biztonságosan befogni, de sajnos a rémült patás elmenekült. 

„Dámszarvas a 18. kerületben – egyelőre megoldódott a helyzet, a Ferihegyre vezető gyorsforgalmi úton fokozott figyelmet kérünk! A 18. Kerületben az Üllői úton vágtatott egy sokkos dámszarvas.” – írta a Speciális Állatmentő Egység vasárnap délután a Facebook-oldalán.

Pecaverzum nyomán Magyar Állatvédelem

(fotók: Pecaverzum/Jókai Attila)

 

KAPCSOLÓDÓ

Már hét dámszarvas borjú született idén a Miskolci Állatkertben!

Erik

Elkészült a negyedik átjárós kifutó: immár testközelből lehet megnézni a marosvásárhelyi dámszarvasokat

Erik

A rendőröknél a pont, a tolvajnál volt a ponty

Viki