Image default

Halálra rémült dámszarvas csatangolt az Üllői úton

https://magyarallatvedelem.hu/wp-content/uploads/2023/12/fradi44.webp

Halálra rémült dámszarvas csatangolt az Üllői úton. Az állatmentők és a hatóságok szerették volna biztonságosan befogni, de sajnos a rémült patás elmenekült. 

„Dámszarvas a 18. kerületben – egyelőre megoldódott a helyzet, a Ferihegyre vezető gyorsforgalmi úton fokozott figyelmet kérünk! A 18. Kerületben az Üllői úton vágtatott egy sokkos dámszarvas.” – írta a Speciális Állatmentő Egység vasárnap délután a Facebook-oldalán.

„Kiszálltunk a helyszínre, hogy besegítsünk a rendőrségnek. Időközben megérkeztek a vadőrök, vadászok és az állatkert ügyeletes állatorvosa is.

Sajnos egy szerencsétlen mozdulat során a szarvas megugrott és ismét vágtatni kezdett az Üllői út felé.

A mentőautónkkal és a szirénázó rendőrautókkal sikerült beterelni egy kisebb erdőbe.” – írták az állatmentők, akik a következőkre figyelmeztetnek:

Számításaink szerint, ha elcsendesedik a forgalom, éjjel megindul az erdő felé ahonnan betévedt a városba. Az érintett szakaszon (repülőtérre vezető gyorsforgalmi út, mellette lévő vasúti pálya) különös körültekintéssel vezessetek a következő 1-2 napban.

Egyúttal azt is kérik:
„Amennyiben feltűnik lakott területen bárhol bármikor hívjatok a 06707713019 számot, ha nem vesszük fel, írjatok smst! Köszönjük!”

(Forrás: Speciális Állatmentő Egység)

Magyar Állatvédelem

 

KAPCSOLÓDÓ

Bezsákolta és kidobatta a kutyáját, mint egy zsák szemetet

Viki

Örömhír: Lassan vége a rémálomnak, Plútó egyre jobban van! (részletes beszámoló)

Viki

Fehér dámszarvast fotózott a Kelet-Mecsekben Fürstenhoffer József

Marci