Image default

Hatalmas pánikot keltett a vonatsínek között száguldozó bika

Hatalmas pánikot keltett a vonatsínek között száguldozó bika! A hatóságok és állatvédő szervezetek végül befogták a rémült állatot és biztonságos helyre szállították. 

Az amerikai Newark Penn pályaudvaron áthaladók nemrég szokatlan utastársat kaptak. Egy bika keveredett a sínekre, aki azóta egy menhelyen pihenheti ki az eseményeket – írja a Prove.

Szokatlan látvány tárult azok elé, akik a közelmúltban a New Jersey-i Newark Penn pályaudvaron bámultak ki a vonat ablakán. A síneken ugyanis másik jármű helyett egy bika közlekedett. A vonatokból bámészkodók döbbeneténél is nagyobb volt persze azok riadalma, akik a peronokon álltak, mikor az állomásra befutott – a következő járat helyett – az állat.

Az, hogy a bika miként és honnan szabadult ki, egyelőre nem világos. Mindenesetre több vágóhíd is van Newarkban, és könnyen elképzelhető, hogy éppen ezek egyikébe szállították, mikor egérutat nyert.

A hatóságok és a megyei Skylands Animal Sanctuary & Rescue állatmenhely dolgozói mindenesetre együttes erővel igyekeztek befogni az állatot. A bika összességében több mint két mérföldet (több mint 3,2 kilométert) tett meg, ennek legnagyobb részét a vasúti síneken. A Newark Penn pályaudvartól Newark Weequahic városrészéig, a Frelinghuysen Avenue-ig futott, 45 perces késéseket generálva a vonatmenetrendben.

A svéd metrónál simán kilőtték az arra tévedt jávorszarvast

Jávorszarvas kószált a svéd metróvonalon – kilőtték! Megpróbálták ugyan elcsalogatni a sínekről, de mivel nem jártak sikerrel, a vadőrök a kilövése mellett döntöttek – számoltunk be róla nemrég.

Jávorszarvas bénította meg a stockholmi metró közlekedését néhány hete, az állatot lelőtték – közölte Claes Keisu, a svéd főváros metróüzemeltető vállalatának szóvivője.

A SÍNEKRE TÉVEDT JÁVORSZARVAS TÖBB ÓRÁN ÁT KÓSZÁLT A STOCKHOLMI METRÓ PIROS VONALÁN, MEGBÉNÍTVA A FORGALMAT.

Hét állomást le is kellett zárni. Végül a Varby Gard állomáson megpróbálták kicsalogatni. Mivel ezzel nem jártak sikerrel, a vadőrök kénytelenek voltak az állatot lelőni– írja az MTI.

Az Aftonbladet és Expressen svéd lapok videófelvételeket tettek közzé arról, ahogy az állat a felszínen futó sínpárok mentén szalad végig a jávorszarvas.

Az 1964-ben megnyitott stockholmi piros metróvonalnak 36 állomása van.

(Forrás: Prove)

Magyar Állatvédelem

KAPCSOLÓDÓ

Montág-pusztára megérkeztek a tenyészbikák

magyarallatvedo

Meghalt egy székelyföldi férfi, miután egy bika szabályosan kivégezte

Eszti_mav

A vonat ablakán dobta ki a fagyos hidegbe a macskát a kegyetlen orosz kalauz!

Erik