Image default

Megölte a bika a bikafuttatás egyik szervezőjét Valenciában

Megölte a bika a bikafuttatás egyik szervezőjét Valenciában! A tragédia a Spanyolországban nagy hagyományokkal rendelkező bikafuttatáson történt, szombaton.

Egy férfi meghalt, miután egy bika felöklelte egy spanyolországi fesztiválon Pobla de Farnals városában, Valenciában szombaton. Az eset egy hagyományőrző spanyol bikafuttatáson történt. A meg nem nevezett áldozatot a baleset után kórházba szállították, ahol belehalt sérüléseibe – írja a Sky News.

Bikafuttatás Pamplonában

A spanyol médiában felvételeket tettek közzé a Cocinero nevű bikáról, aki egy másik férfit is megsebesített a lábán. Utóbbi stabil állapotban van, kórházban ápolják.

A helyi híradások arról számoltak be, hogy

„mindkét áldozat tagja volt a fesztivált szervező csoportnak.”

A tragédia miatt szombat este lefújták a fesztivált.

A halálesetek és súlyos sérülések nem ritkák a bikafuttatásokon. Legutóbb a pamplonai eseményen került kórházba öt sérült, míg egy tavalyi futtatáson három ember vesztette életét.

 

Gyakoriak a halálos tragédiák

Tavaly egy megvadult bika egy 50 éves apának rontott neki egy spanyolországi rendezvényen. A kétgyermekes családapa végül belehalt a spanyolországi fesztiválon elszenvedett sérülésekbe.

A támadásról készült felvételeken az látható, hogy amint kiengedik a több mint féltonnás állatot a karámból, egyből a férfire támad, majd a kerítéshez szorítva felökleli, a levegőbe emeli, majd a földhöz vágja.

A tragédia  a Valladolid tartományban fekvő La Seca városában. Az eset után ugyan gyorsan elsősegélyt nyújtottak a férfinak, akit kórházba is szállítottak, de az életét már nem tudták megmenteni. A fesztivált a tragédia után azonnal felfüggesztették.

Nem ez az első ilyen tragédia idén, egy üsző januárban cadiz tartományban ölt meg egy férfit.

Spanyolországban az állatvédők tiltakozása ellenére gyakoriak az ilyen rendezvények. A leghalálosabb időszak a 2000-es években hét évvel ezelőtt volt: 2015-ben hét embert ölt meg bika csak két hónap alatt hasonló rendezvényeken.

(Forrás: Sky News, Fotó: USATODAY.com)

Magyar Állatvédelem

KAPCSOLÓDÓ

Kobrával maratta halálra feleségét és kislányát egy indiai férfi

Erik

Elképesztő: először bukkant fel hóbagoly Spanyolországban

Marci

Spanyolország döntött: hivatalosan is érző lényeknek nyilvánították az állatokat

Marci