Image default

Már csak pár napod van arra, hogy támogasd az állatvédők szervezetek munkáját

Vészesen közeledik a határidő. Május 20-ig rendelkezhetünk ugyanis adónk egy százalékáról, amit felajánlhatunk egy állatvédő szervezetnek.

Évről évre százmilliókat kapnak az állatvédők az adó 1 százalékból

A magyar adózók évről évre a legtöbb adó egy százalékot a gyermekek gyógyítására és az állatmenhelyek működésének támogatására ajánlják fel. A személyi jövedelemadó 1 százalékából az állatvédelemmel foglalkozó szervezetek közül a Hortobágyi Madárkórház, a Noé és a Rex szokott a legnagyobb mértékben részesülni.

Az előző években jelentős anyagi támogatást kapott ezek mellett a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület, a MÁSA, a Mályi Madármentők, az Emberek az Állatokért és a Tappancs is.

Idén is szükség van a felajánlásokra

A legegyszerűbben rendelkezni KAÜ-azonosítóval, a NAV webes kitöltőprogramján keresztül lehet. Az egyik egy százalék felajánlható egy civil szervezetnek, további egy százalék pedig valamely vallási közösségnek vagy a Nemzeti Tehetség Programnak. További részletek itt.

A Magyar Állatvédelem csapata is arra bíztat minden állatbarátot, hogy rendelkezzen adója 1+1 százalékával és ajánlja fel állatmenhelyeknek és más, állatok védelmével foglalkozó egyesület és alapítvány javára. A felajánlásra jogosult civil szervezetek listája megtekinthető a NAV weboldalán. A találati lista az oszlopnevekre kattintva sorrendezhető.

Magyar Állatvédelem

KAPCSOLÓDÓ

Agrárminisztérium: több jogcímen történik kifizetés a héten az állattartók számára

Viki

Kutyaházakat gyűjt a kelet-magyarországi szegregátumi kutyák javára a PCAS

Eszti_mav

Idén is a legtöbben a gyermekeknek és az állatoknak ajánlják fel adójuk egy százalékát

Eszti_mav