Image default

Kiderült, mennyit költenek a magyarok átlagosan egy hónapban a kutyájuk etetésére

Egy kutya etetése havonta átlagosan mintegy 12 ezer forintba kerül. Jelenleg tízből négy magyar tart kutyát otthon, a legtöbben közülük egy kutyáról gondoskodnak. Ez derül ki a Cofidis reprezentatív, kutyatápokat is érintő kutatásából.

Jóval többet kell fizetni a kutyatápért

Az MTI-nek küldött pénteki közlemény szerint egy átlagos magyar gazda legalább évi 190 ezer forintot költ a kutyájára. A felszerelés, higiéniai ellátás, általános állatorvosi költségek az eledel mellett még nagyjából 47 ezer forintot emésztenek fel éves szinten. A hitelintézet 2018-as kutatásával összevetve kiderül,

a költségek csaknem 33 százalékkal emelkedtek 5 év alatt.


A közleményben kitértek egy másik kutatás megállapításaira is, amelyek szerint a kutyatartók kevesebbet szoronganak, kevésbé érzik magukat magányosnak, elégedettebbek a helyzetükkel, és jobbnak értékelik a mentális állapotukat, mint a kutyát nem tartók.

Ezt olvastad már?

Különleges vendégei voltak a tárnoki Eb Árvaház Nonprofit Egyesület lakóinak: Varga Judit – cikkünk írásakor még igazságügyért felelős miniszter – és Ovádi Péter, az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos tett látogatást az állatmenhelyen, és természetesen nem érkeztek üres kézzel. Ovádi Péter bejegyzéséből az is kiderült, hogy a menhely vezetőinek kérésének megfelelően 200 kilogramm minőségi kutyatáppal lepték meg a négylábúakat.

“Átfogó együttműködés keretében segítjük az állatmenhelyeket! Ovádi Péter kormánybiztos úr munkájának köszönhetően több mint 200 állatokat segítő civil szervezettel vagyunk összeköttetésben. A Közös Ügyünk az Állatvédelem Alapítvány létrehozásával szeretnénk még tovább fejleszteni a civilekkel és szakmai szervekkel való együttműködést kedvenceink megóvása érdekében” – írta akkor Varga Judit a közösségi oldalán a látogatás kapcsán.

A részletekről ide kattintva lehet olvasni.

Magyar Állatvédelem

KAPCSOLÓDÓ

Piára és állateledelre nem sajnálja a pénzt a magyar

Eszti_mav

11 tonna tápot gyűjtött össze menhelyi kutyáknak a magyar fitness edző

Eszti_mav

Hetven kutya halála után visszahívtak egy állateledelt az USA-ban

magyarallatvedo