Image default

Vigyázat: Miskolcon is szöges virsliket szórnak szét az állatkínzók!

Vigyázat: Miskolcon is szöges virsliket szórnak szét az állatkínzók! Egyre több helyről jelentik az országban az ilyen kegyetlen állatkínzást. 

Mint írják, néhány nappal ezelőtt a közösségi médiában írt egy miskolci kutyatartó arról, hogy a Népkertben és a Vörösmarty utcában is olyan virslidarabok hevertek a kutyások által sűrűn látogatott részeken, amelyekbe szögeket rejtettek. A Borsod24 februárban már beszámolt egy nagyon hasonló esetről, akkor egy másik kutyatartó osztotta meg, hogy kutyája az egyik hídnál kis híján felevett a földről egy gyanús virslit. Gazdája közelebb érve látta, hogy hat darab, szögekkel teletűzdelt virsli van leszórva a földre.

Az RTL szerint az állattartók azóta óvatosabbak, jobban vigyáznak az állataikra. A polgárőröket értesítették, ők bejárták a környéket. A rendőrség szerint egyelőre nem kaptak bejelentést – közölte a 24.hu.

A kutyákra nézve életveszélyes, ha megeszik a virsliket, komoly belső sérülést okozhatnak a szögek.

Pár napja Budapesten is megjelentek a szöges virslik!

Patkányméreg, szöges virsli, fagyálló – Újbudán is tombolnak az állatkínzók! Minden gazdi fokozottan vigyázzon kutyusára!

A főváros számos kerületéből és több Pest vármegyei településről is jelentettek sorozatos kutyamérgezéseket – írta a hét elején a Metropol. Úgy tűnik, nem állnak le az állatkínzók, újabb mérgezésről számoltak be, ezúttal Újbudáról. Több gazdi már a kertbe sem meri kiengedni a kutyáját, tehetetlen dühöt éreznek, miközben féltik kedvenceiket.

Mint írták, hiába a figyelmeztetések, a megosztások, nem állnak le az állatkínzók. Országszerte sorozatos kutyamérgezésekről szereztünk már tudomást. Sajnos a rosszakarók „fantáziája” nem ismer határt, különféle módszerekkel próbálják megmérgezni a környékükön élő kutyákat; ilyen csalétek például a patkányméreg, az édesítőszer, a fagyálló, vagy a szögekkel megtűzdelt kolbászok – írták.

Budafok, Újbuda, az egész XVI. kerület és Vác is érintett a napokban történt sorozatos kutyamérgezésekben.

„Szörnyű, hogy mire vetemednek emberek”

Budafokon patkányméreggel megtűzdelt húst dobálnak be a kutyát tartó családok házainak udvarára. A XVI. kerületben pedig tablettákkal megtűzdelt virslikkel árasztották el az ebtartók kertjeit. A Bikás parki játszótér közelében folyamatosan patkánymérget szórnak szét, a lakók már egy táblát helyeztek el „Vigyázz, patkányméreg!” felirattal. Továbbá a Metropolnak egy olvasó jelezte, hogy Vácon parizerbe rejtett szögekkel próbálják megölni a házikedvenceket.

Lassan már az udvarra sem merem kiengedni a kutyámat, szörnyű, hogy mire vetemednek emberek; szöges parizereket dobálnak szét az utcákon

 – panaszolta a lapnak egy váci férfi.

Egy XVI. kerületi nő számolt be róla, hogy csak perceken múlt a kutyájuk élete. A fia éppen jókor ért haza, és el tudta venni a kutya elől a tablettákkal mérgezett húst.

A XVI. KERÜLETI KUTYATARTÓK ÓVATOSSÁGRA INTIK EGYMÁST ÉS AZT TANÁCSOLJÁK, HOGY A VESZÉLY MIATT EGY DARABIG INKÁBB ENGEDJÉK BE A HÁZBA A NÉGYLÁBÚ KEDVENCEIKET.

– írtuk meg mi is pár napja.

Öt év börtön is járhat az állatkínzásért

A mérgezés tünete lehet a vérzés különböző testnyílásokból, makacsul vérző kisebb sebek, bágyadtság, köhögés, véres bélsár. A méreg a véralvadást gátolja, fontos, hogy az állat időben orvoshoz jusson, ha evett belőle. Az új állatvédelmi törvényben foglaltak szerint „ha az állatkínzást méreg alkalmazásával vagy az állat elpusztítására alkalmas csalétek kihelyezésével több állat pusztulását okozva követik el, a büntetés egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztés. Két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő még az is, aki ilyen bűncselekmény elkövetésére készül.”

(Forrás: 24.hu/ Metropol Címlapfotó: Borsod24.hu)

Magyar Állatvédelem

KAPCSOLÓDÓ

Kikötözve pusztultak el a kutyák Hajdúdorogon, egyiküket sikerült megmenteni – VIDEÓVAL

magyarallatvedo

Állatkínzást kamuzott a telefonbetyár – fizethet a hazugságáért

Viki

Bosszút álltak a kóbor kutyák azon a férfin, aki megrugdosta egyiküket

Marci