Image default

Különleges család: cicamama fogadta be az elárvult kacsákat

Egészen különleges anya-kölykök kapcsolatokra vannak példák az állatvilágból, de ennek a macskának és kacsáknak a története talán az egyik legszívmelengetőbb.

Ezek a kis sárga kacsák minden bizonnyal meg vannak győződve arról, hogy az anyukájuk a négylábú, nyávogó macska. A kiskacsák árván maradtak, ezért egészen fiatal koruktól az anyamacska vettek őket a “szárnyai alá”.

Az Írországban élő Ronan és Emma Lally maguk sem hittek a szemüknek, amikor észrevették, hogy hogyan viszonyul az árva kacsákhoz a cicájuk.

“Egyik percről a másikra saját maga alá vette a három kiskacsát a cicánk, és dorombolni kezdett nekik, eszébe sem jutott, hogy ártson nekik” – mesélte Ronan.

A kacsák egyébként hajlamosak arra, hogy azt tekintsék anyjuknak, akit életük első pillanatában megláttak. Ilyenkor aztán nincs menekvés, a sárga hápogó pelyhesek úgy tudnak ragaszkodni akár egy emberhez is, mintha vérszerinti anyjuk lenne.

A macska ugyanúgy nevelgeti őket, mint a pár hetes kiscicáit. Ugyanabban a kényeztetésben, és bánásmódban részesülnek ők is. Ha véletlenül valamelyikük elcsavarog, akkor azt a grabancánál fogva kerül vissza a biztonságot adó fészekbe. Ők így egy teljes család!

(Forrás: twice.hu, Fotók: Youtube/Animal Planet)

magyarallatvedelem.hu

KAPCSOLÓDÓ

Vicces hangot adnak ki a lovak, ha boldogok – VIDEÓVAL

magyarallatvedo

Kivételesen ritka fakó keselyű Magyaroszágon

magyarallatvedo

Kiskutyákon kísérletező cég ellen tüntetnek brit állatvédők

Marci