Image default

Árammal akarta agyonütni a halakat, majd ellopni a dunaharaszti orvhalász!

Árammal akarta agyonütni a halakat, majd ellopni a dunaharaszti orvhalász! Szerencsére lebukott, elkapták a halőrök, és feljelentették!

Villanyozó orvhalászt fogtak az Ráckevei Dunaági Horgász Szövetség halőrei! A tegnapi nap folyamán az RDHSZ munkatársai Dunaharaszti térségében ütöttek rajta a férfin – írja a Halazin.

A tegnap késő délutáni órák mozgalmasra sikerültek az RSD-n tevékenykedő halőrőknek. Az RDHSZ saját közösségi oldalán számolt be a gazfickó elfogásáról.

“Villanyozót fogtak halőreink !

Halőri Szolgálatunk értesíti a Kedves Horgásztársakat, hogy 2024. április 8-án a késő délutáni órákban tettenérésre és elfogásra került egy elektromos halászeszközt használó feltételezett orvhalász Dunaharaszti térségében. A házilag készített, de tökéletesen és kifogástalanul működő elektromos eszköz bizonyítékként lefoglalásra került.
 
Az elkövető ellen büntető feljelentést tettünk, melyben – a Szigetszentmiklósi Rendőrkapitányság azonnali helyszínelése után – a Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság folytatja le a nyomozást orvhalászat bűntettében és adja majd át vádemelésre az ügyészségnek. Szövetségünk saját hatáskörében eljárva a jogerős határozatok birtokában
A MAXIMÁLISAN ADHATÓ 5 ÉVES SAJÁT VÍZTERÜLETRŐL TÖRTÉNŐ ELTILTÁSSAL FOGJA “JUTALMAZNI” A TÖRVÉNY EREJÉNÉL FOGVA TILTOTT ESZKÖZT HASZNÁLÓ HORGÁSZT.
Nincs keresnivalója vizeinken az ilyen eszköznek és az ilyen embernek! Bővebb információkat és egyéb fotókat az ügy sikeres lezárása érdekében még nem hozhatunk nyilvánosságra.” – adta ki közleményben az RDHSZ

  

Tehát az esetnek történetnek lehet folytatása,és bízunk benne, hogy csírájában sikerül elfojtani az ilyen és ehhez hasonló cselekedeteket!

(Forrás : RDHSZ Facebook, Borítókép illusztráció: Halazin)

Sajnos az rapsicok országos problémát jelentenek hazánk egyéb vízterületein is, ahol más módszerekkel is tevékenykednek – írja a Halazin.

Korábban tucatnyi halat tudtak élve kiszabadítani az orvhalászok hálóiból a tiszai halőrök! 3 orvhalászt kapcsoltak le!

Közép-Tisza-Vidéki Horgász Egyesületek Szövetsége halőri szolgálata a Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság rendőreivel a Nagykunsági főcsatorna 2024. január 01. napjával hozzájuk került szakaszán ismét sikeres akciót hajtott végre 2024.02.13-án éjjel – írta meg a Szövetség.

Három személyt sikerült orvhalászat közben tetten érni és elfogni. A csatornából 4 db damilháló került felszedésre, valamint 2 db elhelyezését is sikerült megakadályozni.

A HÁLÓKBÓL 3 DB FOLYAMI HARCSÁT, 8 DB BALINT, 1 DB AMURT ÉS 1 DB JÁSZKESZEGET SIKERÜLT KIVENNI. ÉS ÉLŐ ÁLLAPOTBAN A CSATORNÁBA VISSZAHELYEZNI – OSZTOTTÁK MEG.

(Forrás: Halazin, KTVHESZ)

Magyar Állatvédelem

KAPCSOLÓDÓ

“A véremben van az orvhalászat” – mentegetőzött az idős férfi, miután újra elkapták!

Erik

Vádat emelhetnek a bogyiszlói orvhalászok ellen

Marci

50 méteres hálóval orvhalászott a hajdúsági “pókember”

Erik