Image default

Kiemelkedő eredményekkel zárták az I. Mentőkutya Világbajnokság versenyét a magyar kutyusok!

Kiemelkedő eredményekkel zárták az I. Mentőkutya Világbajnokság versenyét a magyar kutyusok!

Az FMBB I. Mentőkutya Világbajnoksága (kizárólag belga juhászkutyák részére) lezárult és hazaért az olaszországi Bovolono-ból az összes magyar versenyző – közölte Facebook oldalán a Kutyák Határok Nélkül – KHN. 

Mint írták, fiatal, lendületes csapattal vágtak neki az FMBB Világbajnokságnak, (melyet 3 magyar szervezet tagjai alkottak) és igyekeztek becsülettel helytállni a cseppet sem könnyű feladatoknál. A magyar csapatnak majd mindenhol sikerült kiemelkedő eredményt produkálni. Ilyen volt a Mancs a Kézben Mentőkutyás Egyesület indulójaként Zachár Erzsébet által bemutatott engedelmes munka (95/100 pont) vagy az a tény, hogy a korántsem könnyű, technikás romterületet két kutyájuk is eredményesen leküzdötte.

Olyannyira, hogy emelt szintű romkutatásból az olasz versenyzők mellett csak ez a két kutya, Daira és Brill zárta eredményesen a versenyt!

Megjegyezték a posztban, hogy sajnos Daira teljesítményfüzeténk adminisztrációs hibája miatt az FMBB elnökének döntése alapján nem került rangsorolásra. Így Brill lépett a dobogóra harmadikként. A dobogón Saci mellett Jankát láthatjátok a zászlóval! – osztották meg örömmel.


A teljesítmény elvehetetlen, tizedik évébe lépve, idegen romon is a maximálisan teljesített Daira Jankával és persze Brillre se lehet panasz – emelték ki.

Megjegyezték továbbá, hogy a fiatalok is igyekeztek a maximumot nyújtani, ha dobogóra most nem is kerültek, megmutatták, hogy milyen lehetőségek vannak még bennük, tovább kell dolgoznunk! Sajnos volt akinek sérülés miatt kellett visszalépnie.


Gratulálunk minden résztvevőnek a szenzációs szerepléshez!

Folyamatosan gyakorolják az életmentést

Februárban számoltunk be róla, hogy Ausztriában gyakorolták az életmentést a Kutyák Határok Nélkül csapat négylábú hősei! A KHN szuperkutyusai számos életet mentettek meg tavaly, a törökországi földrengést követően!

Február közepén zajlott a 2024 -es évi első romkutató gyakorlat Ausztriában – számolt be a tréngről közösségi oldalán a Kutyák Határok Nélkül.

Mint rövid bejegyzésükben írja a Kutyák Határok Nélkül, 15 fő, 21 kutya, nagy lelkesedés  és persze szemekélő eső várta őket a “szomszédban”. De nem hagyták magukat, pörögtek a kutyák, bújtak a segédek és főtt a kávé az új terepi kavéfőzőjükön!

6 óra folyamatos tréning után elégedetten indultunk haza, köszönjük a lehetőséget Charlotte Kranz!” – osztották meg.

(Forrás: Kutyák Határok Nélkül – KHN)

Magyar Állatvédelem

KAPCSOLÓDÓ

Három magyar csapatért is szoríthatunk a Belga Juhászkutyák Világbajnokságán!

Erik

Ausztriában gyakorolták az életmentést a Kutyák Határok Nélkül csapat négylábú hősei!

Erik

Ismét Európa legjobb állatkertje lett a Nyíregyházi Állatpark

Marci