Image default

Tilalom idején fogták ki, leütötték és a csomagtartóba rejtve próbálták ellopni a pontyot a borsodi orvhorgászok!

Tilalom idején fogták ki, leütötték és a csomagtartóba rejtve próbálták ellopni a pontyot a borsodi orvhorgászok!

Megint bicskanyitogató eset látott napvilágot: két “húshorgász” a tilalom ellenére próbálta ellopni a nagypontyot! – közölte a Halazin. Bár a halőrök tettenérték őket, a ponty akkorra már a csomagtartóba került széttrancsírozva…

Rapsicokat értünk tetten a Csorba-tónál – osztotta meg posztjában dühösen a Nagy Borsodi Horgász Egyesület.

Mint írják, “Sajnálatos, hogy még mindig vannak ilyen emberek!!! A mai napon (ponyt tilalom idején) az ellenőrzést végző hivatásos halőrünk távcső segítségével vizsgálta a Csorba I. tórészletet, ekkor vette észre, hogy az egyik lezárt területen nagyobb halat fáraszt két horgász. Azonnal autóba szállt és megkerülte a tavat!

MIRE A RAPSICOKHOZ ÉRT MÁR MEG IS SZÁKOLTÁK A 8,5 KG OS PONTYOT ÉS MEGPRÓBÁLTÁK ELREJTENI AZ ADDIGRA MÁR AGYONÜTÖTT ÁLLATOT!

Nem lett köszönet benne!!! – írták.

A  Nagy Borsodi Horgász Egyesület természetesen feljelentést tett a BAZ Megyei Kormányhivatal és az egyesület fegyelmi bizottsága felé. A fegyelmi bizottságtól kérték a legsúlyosabb büntetés kiszabását, azaz a végleges kitiltást az egyesületből!

“Amennyiben a testület meghozza a legszigorúbb döntését, többé napijeggyel sem horgászhatnak nálunk a rapsicok VÉGLEGES KITILTÁS A JUTALMUK!!!” – jegyezték meg.

Nemrég rendőrök segítségével kapták el a halőrök a tiszasülyi rapsic-bandát!

Az öt férfi a tiszai árteren lévő kubikokat rabolta le tapogató módszerrel. 

Közép-Tisza-Vidéki Horgász Egyesületek Szövetsége halőri szolgálata 2024.04.14-én ellenőrzést végzett a Tisza folyó árterületén elhelyezkedő kubikgödörnél Tiszasüly térségében – írta a Szövetség a Facebook oldalán. A halőrök öt személyre lettek figyelmesek, akik tapogató módszerrel halásztak. A halőrök az intézkedés megkezdése után segítséget kértek a Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányságtól.

A személyek és a környék átvizsgálása során előkerült az orvhalászathoz használt tapogató.

A CSOMAG ÁTVIZSGÁLÁS SORÁN ELŐKERÜLT 6 DB PONTY 29,93 KG SÚLYBAN ÉS 2,65 KG KÁRÁSZ.

Az elkövetőket a rendőrségre szállították.

A Hajdúságban is lebuktak

Nagyon akartak halat: az egyik rapsic 5 bottal harcsázott, a másik varsázott! Természetesen a halőrök lefülelték őket! – írta meg a Halazin pár napja.

“Egyszer volt, hol nem volt, volt egy férfi, aki mindent megtett, hogy harcsát fogjon” – kezdte bejegyzését a Hajdú-Horgász Debrecen Facebook oldalán.

 

Mint írták, a Hajdú – Bihar Megyei Horgász Szervezetek Szövetségének halőrei a Keleti – főcsatorna Hajdúszoboszló és Hajdúszovát közötti szakaszán, ellenőrzés alá vontak egy horgászt. A férfi abban reménykedett, hogy a sötétség elfedi az öt horgászkészséget, amikkel harcsát szeretett volna fogni. Három botot a nádfalba rögzített, majd a szereléket a túloldali nádashoz áthúzta, ami szintén tiltott. Ezek mellett, hogy még növelje fogási esélyét, két készséget bevetett a csónakjából is. Amikor pihenésre szánta el magát a csónakjában, a sok szerelés, csalizás után, és kényelmesen elhelyezkedett, a halőrők elkezdték a férfi igazoltatását és számonkérését. Az intézkedés során a szabálysértések miatt, a férfi Állami jegyét a helyszínen bevonták. Vele szemben a halászati felügyelő fog eljárni.

(Forrás: Nagy Borsodi Horgász Egyesület,KTVHESZ,Hajdú-Horgász Debrecen )

Magyar Állatvédelem

KAPCSOLÓDÓ

Mészárszéket rendezett a vízparton: nyúzta, belezte a horgász a méreten aluli pontyokat

Erik

Na ez már büntetés lenne: Lecsukná az ügyész a két orvhalászt!

Erik

Még élve tudták kiszabadítani a tiszai halőrök a halakat az orvhalászok hálóiból!

Erik