Image default

Szuper programokkal telik az állatvédelem jegyében a Közösségek Hete

Az „Ez állati jó lesz!” mottó jegyében május 20-án veszi kezdetét a 8. Közösségek Hete, melyre országszerte közösségi programok szervezésével készülnek a múzeumok, könyvtárak, közművelődési intézmények és a különböző civil közösségek. A május 26-ig tartó rendezvénysorozat a közösségi értékekre, a közösség megtartó erejére és a társadalmi felelősségvállalás kiemelkedő szerepére hívja fel a figyelmet.

Az idei évben az ember és az állatok között évezredek óta fennálló mély és sokrétű kapcsolódás kerül a középpontba. Számos aspektusával (pl. kulturális, természetvédelmi, történeti, tudományos, etikai, művészeti, gasztronómiai, érzelmi stb.) együtt, hiszen különösen fontos, hogy felismerjük a tudatos környezetbefolyásolással járó felelősségünket. Emellett minél többen aktívan tegyünk a környezeti fenntarthatóságért.

Fentiek miatt választották az ez évi Közösségek Hete egyik mottójának A kis herceg című klasszikus alkotás szerzőjétől, a természetért is rajongó Antoine de Saint-Exupérytől vett idézetet Központi témakörének pedig az állatokat.

„Te egyszer s mindenkorra felelős lettél azért, amit megszelídítettél”

Felhívják a figyelmet, hogy a kulturális intézmények és a különböző közösségek milyen sokféle módon tudnak szerepet vállalni az állatvédelmet, természetvédelmet, az állatok és emberek felelős, harmonikus együttélését érintő kérdésekben.

Az egy hét alatt hét különböző tematikához kapcsolódóan több, mint 150 intézmény és szervezet közel 300 különböző programmal várja a látogatókat az ország 120 településén.

A rendezvény programjai EZEN a linken találhatóak.

Közösségek Hete – Magyar Állatvédelem

KAPCSOLÓDÓ

Mancsmentők: Áldozatos munka a kóbor kutyákért és az örökbefogadásért

Viki

Partra mosott halott madarak és halak: olajkatasztrófa Dél-Kaliforniában

Marci

Szabadon engedték Mütyürkét, a mentett pelét – VIDEÓVAL

magyarallatvedo