Image default

Gólyafiókákat mentettek meg a kerekegyházi tűzoltók (videóval)!

Gólyafiókákat mentettek meg a kerekegyházi tűzoltók! A kerekegyházi önkormányzati tűzoltók emelték ki a fészekből azt a két, segítségre szoruló gólyafiókát, amelyek gondozását a szentesi állatvédők vállalták. A fiókák rossz állapotban vannak, bízunk abban, hoyg megerősödnek!

Szentesi Természet- és Vadvédelmi Mentőközpont Alapítvány kerekegyházi webkameráján keresztül vette észre egy éber gólyaszimpatizáns, hogy az 5 tojásból kikelt fióka közül 2 igencsak gyengécske. Mivel a gólyamamák egy idő múlva nem vesződnek a lemaradókkal, csak az egészségeseket gondozzák, így akcióba lendültek a gólyabarátok – közölte a Hódpress.

Mint írták, a települési vezető, az áramszolgáltató, a vadvédelmi központ és a tűzoltók közös akciójának eredményeképpen a két csenevész jószág tegnap végre szakértő kezekbe került.

Mint az alapítvány tudósította: „A két kicsi közül az egyik, igen rossz állapotban érkezett a gondozásunkba, jelenleg is küzdünk az életéért.” Reméljük a legjobbakat!

Szentesi Természet- és Vadvédelmi Mentőközpont Alapítvány videója a mentésről.

Hálás köszönet a mentésért! Reméljük a fiókák hamar megerősödnek!

Pár napja sérült gólyát mentett a Szentesi Mentőközpont is!

A lakosság segítségét is kérik, hogy jelezzék, ha “egygólyás” fészket látnak, hiszen lehet a fiókákat is menteni kell.

Mártély és Mindszent között bukkantak egy sérült, fehér gólyára nemrégiben. A gólyamentéssel kapcsolatban a Szentesi Természet- és Vadvédelmi Mentőközpont Alapítvány a lakosság segítségét is kéri – írta a Hódpress pár napja.

Az alábbi közlést tették közzé: kérik a lakosokat, hogy amennyiben a két településen mód és lehetőség van rá, a kora reggeli, déli, és esti órákban figyeljék a gólyafészkeket. Abban az esetben, ha kizárólag csak egy felnőtt egyedet látnak ott, akkor jelezzék a vadmentő diszpécserének (06 30 633-2900). Az egyesület tájékoztatása szerint egy mindszenti lakos már bejelentést tett a Kodály Zoltán és az Ady Endre utca sarkán lévő fészeknél, miszerint napok óta nem látják a másik felnőtt egyedet.

(Forrás: Hódpress)

Magyar Állatvédelem

KAPCSOLÓDÓ

Kamionsofőr mentette meg a rendkívül ritka színezetű uráli baglyot

Marci

Ennyi gólyát egy rakáson még nem láttál – csodás fotókkal

magyarallatvedo

Ön tudta, hogy Kevin Costner már régóta állatvédő, állatmentő? – VIDEÓVAL

magyarallatvedo