Image default

Egy hős természetvédőnek köszönhetően menekült meg a kiszáradt denevér és kölyke

A Duna-Ipoly Nemzeti Park legutóbbi Facebook-bejegyzésében egy különleges mentőakcióról számolt be, amely során Botond nevű természetvédő egy kiszáradt denevér anyát és kölykét mentette meg. Az eset példaértékűen mutatja be, milyen lépéseket tehetünk, ha sérült vadállattal találkozunk.

Azonnal felismerte, hogy bajban van a denevér

Botond egy nyári este találta meg a sérült denevér anyát, aki nem tudott repülni, és kölykét, aki szintén veszélyben volt. Azonnal felismerte, hogy a kiszáradás jelei mutatkoznak rajtuk, és gyorsan cselekedett. Fogott egy cipősdobozt, amelynek tetejét kilyukasztotta a megfelelő szellőzés érdekében, majd óvatosan, egy puha ronggyal megfogva, beletette az állatokat. Vizet is biztosított számukra, egy kupakban helyezve azt a dobozba.

Botond értesítette a területileg illetékes természetvédelmi őrt és a Duna-Ipoly Nemzeti Park munkatársait is, közben pedig felvette a kapcsolatot a Fővárosi Állat- és Növénykerttel, hogy szükség esetén megszervezze a denevérek elszállítását. A gyors és körültekintő intézkedéseinek köszönhetően a denevérek esélyt kaptak a túlélésre és a felépülésre.

Az eset jól példázza, milyen fontos a gyors reagálás és a megfelelő ellátás biztosítása a sérült vadállatok számára. A Duna-Ipoly Nemzeti Park köszönetet mondott Botondnak a felelősségteljes és gondoskodó eljárásáért, amiért mindent megtett a bajba jutott denevérek megmentése érdekében.

A nemzeti park felhívja a figyelmet arra, hogy hasonló esetekben mindig forduljunk szakértőkhöz, és ha lehetőségünk van rá, biztosítsunk átmeneti menedéket és vizet a sérült állatoknak, amíg a szakemberek megérkeznek. Az ilyen együttműködés kulcsfontosságú a vadon élő állatok megmentésében és védelmében.

Magyar Állatvédelem, fotók: Duna-Ipoly Nemzeti Park

KAPCSOLÓDÓ

15 nyulat mentettek ki a lángokból a tűzoltók

magyarallatvedo

A fradistákból álló állatvédők is harcba szállnak az állatokért

magyarallatvedo

Le a kalappal: Halak ezreit mentették meg halőrök a kiszáradt csatornából!

Erik