Image default

Pásztorkutyás hétvégére hívnak Salföldre

A pásztorkutyák szerelmesei számára kivételes élményt kínál a Magyar Pásztorkutyás Hétvége. Az esemény 2024. június 1-jén kerül megrendezésre a festői Salföldi Majorban. Az alkalom nem csupán a pásztorkutyák bemutatásáról szól, hanem ünnepi hangulatban hozza össze a tenyésztőket, tulajdonosokat és az érdeklődő közönséget.

A Magyar Pásztorkutyás Hétvégének a Salföldi Major ad otthont, amelyre a belépés a majorba szóló jegy megváltásával ingyenes. A látogatók számára ez egyedülálló lehetőség, hogy közelebbről megismerkedjenek a magyar pásztorkutyákkal, valamint részt vegyenek a különféle programokon, amelyek a nap folyamán zajlanak.

Színes programokkal készülnek

A programok reggel 9.30-kor ünnepélyes megnyitóval kezdődnek, ahol a résztvevők köszöntése mellett az esemény céljairól és jelentőségéről is szó esik. Ezt követően, 10.00 órakor kezdődnek a bírálatok, ahol a szakértők értékelik a pásztorkutyák képességeit és megjelenését. Ennek során az érdeklődők is izgalmas és tanulságos módon

ismerhetik meg a fajták specifikus tulajdonságait és a tenyésztés kihívásait.

A délután folyamán, 15.00 órakor kerül sor az eredményhirdetésre, amelyen a legkiemelkedőbb kutyák és gazdáik kapják meg jól megérdemelt elismerésüket. A Skobrák Ferenc emlékverseny keretében MEOESZ terelési képességvizsga és terelőverseny zajlik majd, amely FCI NGAT és Speciál CAC minősítésekkel bír.

A Skobrák Ferenc Emlékversenyről

Az emlékverseny különleges jelentőséggel bír a magyar pásztorkutyák közösségében. A verseny nemcsak a pásztorkutyák terelési képességeit hivatott bemutatni, hanem tiszteleg Skobrák Ferenc előtt is, aki

meghatározó alakja volt a magyar pásztorkutyák tenyésztésének és képzésének.

Az emlékversenyen a kutyák terelési képességvizsgán és terelőversenyen bizonyíthatják tehetségüket, amely izgalmas pillanatokat nyújt mind a résztvevőknek, mind a nézőknek.

További információk itt.

Magyar Állatvédelem, címlapfotó: Magyar Mezőgazdaság

KAPCSOLÓDÓ

Az állatok védelme érdekében elmarad az év egyik legjobban várt pásztorkutya versenye

Eszti_mav

A sinka, a 21. század magyar terelőkutyája

magyarallatvedo

A Hortobágyon méretik meg magukat Európa legjobb terelőkutyái az első EB-n

Eszti_mav