Image default

Állatvédelmi Charta helyett altatás és az ebtelep lezüllesztése

Szentkirályi Alexandra, a Fidesz–KDNP főpolgármester-jelöltje közösségi oldalán hívta fel a figyelmet Karácsony Gergely egyik be nem tartott ígéretére, az Állatvédelmi Charta és az Illatos úti ebtelep helyzetére.

Mint ahogyan azt a Magyar Állatvédelem is megírta, a baloldali városvezető 2019-ben megígérte, hogy kezdeményezi a Budapesti Állatvédelmi Charta létrehozását.

“Lett helyette altatás és az Illatos úti ebtelep lezüllesztése” – írja Szentkirályi Alexandra.

Ismeretes, Karácsony Gergely állatvédelmi első nagy ígérete az állatbarát Budapest koncepciója volt, melynek részeként állatvédelmi ombudsman kinevezését és az Állatvédelmi Charta létrehozását tervezte. Azóta eltelt öt év, a kezdeményezés azonban nem vezetett semmiféle valós intézkedéshez vagy változáshoz az állatvédelem területén.

Az Illatos úti telep esete egy másik példa arra, mi történik, ha csak üres szavak húzódnak meg az állatvédelem nemes ügye mögött.

Az Illatos úti telepet nagy csinnadrattával átkeresztelték állatvédelmi őrszolgálatnak. Jól hangzik, ugye? De ez milyen változásokat is hozott? Semmi jót. Ellenben megszűnt a telepen korábban működő ingyenes rehabilitációs program, véget értek a nagyszabású örökbeadó napok, még nehezebbé vált a gazdátlan állatok elhelyezése és gondozása.

További be nem tartott fővárosi állatvédelmi ígéreteiről bővebben ebben a cikkünkben lehet olvasni.

Magyar Állatvédelem

KAPCSOLÓDÓ

Hová lett a pénz? Tették fel a kérdést az Illatos úti menhely előtt

Eszti_mav

Kiderítettük! Ez az igazság az Illatos úti altatásokról

magyarallatvedo

Találd meg az igazit! – Örökbefogadói nyílt nap az Illatos úton

Viki