Image default

Csodaszép fakopáncs nyerte vissza a szabadságát hála a Sukorói Vadmadárkórház gondoskodásának

Csodaszép fakopáncs nyerte vissza a szabadságát hála a Sukorói Vadmadárkórház gondoskodásának! 

Korábban számtalanszor beszámoltunk róla, hogy évek óta hatalmas és fáradhatatlan munkával madarak tucatjait menti meg a Sukorói Vadmadárkórház lelkes csapata Dr. Berkényi Tamás vezetésével. Sérült, beteg szárnyasok százai épültek fel a gondos orvosi kezek között és nyerték vissza szabadságukat.

Most egy csodaszép fakopáncs nyerte vissza a szabadságát hála a Doki gondoskodásának. Az elengedés pillanatát néhány gyönyörű képen is megörökítették!

A nagy fakopáncs jellemzői

A nagy fakopáncs egész Európában, Észak-Ázsiában és Északnyugat-Afrikában megtalálható. Hazánkban a leggyakoribb harkályféle. A fák lombkoronájában lévő hernyókat, törzsön lévő rovarokat fogyasztja, de táplálékának részét képezik a hangyák is. Télen csonthéjas gyümölcsöket, makkot is fogyaszt, de az etetők környékén is rendszeresen feltűnik. Állandó madár, mindössze télen kóborolhat el kisebb távolságra megszokott élőhelyétől.

Szinte mindenhol megtelepszik, ahol költésre alkalmas fát talál. Évente egy alkalommal költ, de annak meghiúsulása esetén pótköltésbe kezdhet. Kora tavasszal, a nászidőszakban a hímek gyors kopácsolással – úgynevezett dobolással – jelzik a területüket, de a tojóknál is megfigyelték ezt a viselkedést. A hím több odút is készít, melyek közül a tojóval közösen választják ki a fészek helyét. Általában 5-6 tojást rak, melyeken a szülők közösen kotlanak

Pár napja egy elgázolt egerészölyv nyerte vissza a szabadságát

Mi is beszámoltunk róla, hogy a gyönyörűséges ragadozómadár gondoskodó kezek között gyógyult meg a Sukorói Vadmadárkórházban.

Örömteli pillanatokat osztott meg közösségi oldalán a Vadmadárkórház, Sukoró – dr.Berkènyi Tamàs vezetèsèvel: egy gyógyult egerészölyv térhetett vissza a természetbe! 

Mint írták posztjukban a Doki visszaadta a szabadságát egy autóbaleset miatt náluk gyógyuló egerészölyvnek.

Mindig izgatott itt mindenki, ha elengedésre kerül a sor, és valahogy mindig meghatódott arcok néznek rám , amikor szárnyra kel egy gyógyult mentettünk. Sosem látjuk tán viszont, mégis ettől a pillanattól kapjuk az elismerést, a sikert. Nem mérhető se pénzben, se más értéknek tartott tárgyi dologban, de egyértelműen megadja az “érdemes volt!” életérzést.” – tették hozzá.

Ha támogatni kívánod a Vadmadárkórház gyógyító munkáját, hálásan köszönjük!
Számlaszámuk: 10400889-50505448-49551016, IBAN: HU89, SWIFT code: OKHB HUHB
Adószámuk 1% felajánláshoz: 18502693-1-07

(Forrás: Sukorói Vadmadárkórház/MME)

Magyar Állatvédelem

KAPCSOLÓDÓ

Fantasztikus orvosi bravúr: egy 74 grammos papagáj combcsontját operálták meg a Vadmadárkórházban

Erik

Kell a karácsonyi csoda: meglőtt macskabagoly életéért küzd a Vadmadárkórházban a Madárdoki!

Erik

Népes kuvik csapatot mentettek a Sukorói Vadmadárkórházban!

Erik