Image default

Műanyag gyümölcspürés tasak kupakjától fulladt meg az állatkert antilopja

Lief, a sitatunga antilop, “még sokáig élhetett volna”, azonban egy gyümölcspürés tasak kupakja a halálát okozta. Erről számolt be a Tenessee-ben működő Brights Zoo a Facebook-oldalán.

Lief, a 7 éves sitatunga antilop, szombaton halt meg, közölte a Brights Zoo a Facebookon. Az állat egy összepréselhető gyümölcspürés tasak kupakjától fulladt meg. Az állatkert szabályzata szerint ilyet tilos bevinni a területre, valaki mégis megtette. Ez lett a következménye.

A sitatunga antilop akár 22 évig is élhet emberi gondozásban, az Egyesült Államok Smithsonian Nemzeti Állatkertje szerint.

Azaz Lief is még sokáig élhetett volna.

“Sokan kérdezik, miért nem engedélyezzük a műanyag tasakokat az állatkertben. Az ok egyszerű – a csomagolás veszélyes az állatainkra nézve” – közölte az állatkert a Facebookon. Hozzáteszik, ezek a kupakok ugyanis az állatok szemszögéből nézve ételnek tűnnek. Ahogy fogalmaz, hiába nézik át munkatársaik a látogatók táskáit, néhány ember megtalálja a módját, hogy becsempéssze ezeket a tasakokat.

A Facebook-bejegyzés kommentelői felháborodásukat fejezték ki amiatt, hogy a szabályok megszegése egy állat, nevezetesen egy antilop halálához vezetett. Az egyik kommentre válaszolva az állatkert azt írta,

nem hiszik, hogy bárki felelősséget vállalna Lief haláláért.

Egy másik kommentelő arról írt, hogy látta, ahogy felnőttek emberi ételt és szemetet dobnak az állatok kifutóiba, amire az állatkert azt javasolta, hogy az ilyen viselkedést a látogatók haladéktalanul jelentsék.

“Ha tudjuk, mikor történik, azonnal oda tudjuk küldeni a személyzetet, hogy eltávolítsák a tárgyakat, és ha leírást kapunk a vendégekről, gyorsan megtalálhatjuk” – írták.

A Brights Zoo honlapja szerint az állatkert magántulajdonban van és családi vállalkozás. Ritka és veszélyeztetett fajok mellett “gyakoribb, de egzotikus állatokat” is tartanak.

Magyar Állatvédelem

KAPCSOLÓDÓ

Látványetetésekkel, állatbemutatókkal, állattréningekkel készül a Budapesti Állatkert a Föld Fesztiválra

Eszti_mav

Tagad a Caselly család – Ki fűrészelte le az elefántok agyarait? – VIDEÓVAL

magyarallatvedo

Szarvasok szerelmi mámortól ittas hangjától zeng az erdő Körösvölgyön

Marci