Image default

Ismét farkasok bukkantak fel hazánkban, vadkamera rögzítette a mozgásukat

Az EGERERDŐ Erdészeti Zrt. által működtetett területen a WWF Hungary vadkamerája lenyűgöző felvételeket készített: két farkast sikerült lencsevégre kapni. A 2024 tavaszán kihelyezett vadkamerák több helyszínen is rögzítik a nagyragadozók mozgását, melyek értékes információkat nyújtanak azok viselkedéséről és életmódjáról.

Az #InterregLECA projekt keretében az Északi-középhegységben számos vadkamerás megfigyelést végez a WWF Hungary partnereivel közösen. Ezek a megfigyelések fontosak a nagyragadozók, például a farkasok, viselkedésének és területhasználatának megismerésében. A kamerák segítségével gyűjtött adatok

hozzájárulnak a fajok védelméhez és a velük kapcsolatos konfliktusok kezeléséhez.

Az ilyen projektek nemcsak a természetvédelmi szakemberek számára nyújtanak értékes információkat, hanem segítik a közösségeket is. Ezek által jobban megérthetővé és elfogadhatóvá válik a nagyragadozók jelenléte. A vadkamerás megfigyelések pedig lehetővé teszik a kutatók számára azt is, hogy nyomon kövessék a farkasok populációját és viselkedését, ami elengedhetetlen a hosszú távú védelemükhöz.

Magyar Állatvédelem, fotó: WWF Hungary, a címlapkép csak illusztráció

KAPCSOLÓDÓ

Újra megmutatta magát a Börzsöny gyönyörű hiúza

Eszti_mav

Farkas kószál a Mátrában, jól lesz vigyázni!

Erik

Olasz hatóságok: ha kölyökkutyát találsz az erdőben, még véletlenül se vidd haza, mert lehet, hogy farkas

Erik