Image default

Egészben nyelte el az óriási piton a felnőtt nőt!

Egészben nyelte el az óriási piton a felnőtt nőt! Az ilyen esetek rendkívül ritkák, de az utóbbi években több embert is pitonok nyeltek el.

Holtan találtak egy nőt egy kígyó gyomrában Közép-Indonéziában – írja az NDTV forrásaira hivatkozva a 24.hu. Az állat egyben nyelte el az áldozatot, egy hónapon belül ez a második piton okozta haláleset a térségben.

Mint írják, a 36 éves nő helyi idő szerint július 2-án reggel tűnt el, miután elhagyta otthonát. Az áldozat azért kelt útra, hogy gyógyszert vegyen beteg gyermekének, a rendőrség szerint a keresést rokonai kezdték meg.

Férje a Dél-Szulavézi tartományban, Siteba faluban található házuktól mintegy 500 méterre fedezte fel az asszony papucsát és nadrágját. Nem sokkal ezután észrevett egy kígyót nagyjából 10 méterre az ösvénytől. A férfinek gyanús lett a piton nagyra duzzadt hasa, ezért a falubeliek segítségét kérte: felvágták az állat gyomrát, benne pedig megtalálták a nő holttestét – jegyezte meg a 24.hu.

Az ilyen esetek rendkívül ritkák, de az utóbbi években több embert is pitonok nyeltek el. Június elején épp Dél-Szulavézi tartományban történt hasonló támadás.

2017 óta ez legalább az ötödik eset, amikor felfalt egy embert egy piton az országban.

Holtan találták az eltűnt indonéz nőt egy öt méter hosszú pitonban, miután a kígyó egészben lenyelte – írta akkor a CBS News forrásait idézve a Telex. 

A 45 éves, négygyerekes nő a Dél-Celebesz tartományában található Kalempang faluból indult el csütörtök délután. Miután nem tért haza, a férje és rokonai keresni kezdték.

Péntek reggel megtalálták a nő elhagyott holmijait, a közelükben pedig egy szokatlanul nagy hasú pitont. A kígyót megölték, felvágták a hasát, és megtalálták benne a nő teljesen felöltözött holttestét.

EZ 2017 ÓTA LEGALÁBB AZ ÖTÖDIK ESET, AMIKOR FELFALT EGY EMBERT EGY PITON AZ ORSZÁGBAN.

A kockás pitonok több tucat éles, görbe foggal ragadják meg zsákmányukat, majd megfojtják őket, mielőtt egészben lenyelnék. Indonéziában és Délkelet-Ázsia más részein széles körben elterjedtek, elsősorban majmokat, sertéseket és más emlősöket esznek.

Rendkívül ritkák azok a jelentések, amelyek szerint a pitonok embereket öltek volna meg, de az elmúlt években több ember is meghalt Indonéziában, miután egészben lenyelték őket a ragadozók – közölte a Telex.

(Forrás: NDTV/24.hu, Telex, Fotó: brainmanpictures.piwigo.com – illusztráció)

Magyar Állatvédelem

KAPCSOLÓDÓ

Óriáskígyót akart felcsempészni a repülőgépre egy amerikai nő

Erik

Hatalmas, hétméteres piton tartotta rettegésben a malajziai falut

Erik

Megbüntették a hatóságok a népszerű hullámlovast, aki a kígyójával a nyakában szörfözött

Erik