Image default

Hősies állatmentés Baranyában: Egy parányi cica menekült meg a tűzoltóknak hála

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság újabb hősies állatmentésről számolt be Baranyában. Szerdán délelőtt Somogyviszlón, a Kossuth Lajos utcában egy parányi cica esett bele egy tizenöt méter mély, kiszáradt kútba. Bár a kisállat mérete miatt alig volt észrevehető, hangja szerencsére nagy volt, így sikerült rátalálni.

A szigetvári hivatásos tűzoltók azonnal a helyszínre siettek, és kötéltechnika segítségével megkezdték a mentést. A fotókon jól látható, ahogyan egy tűzoltó leereszkedik a kút mélyére, hogy a felszínre hozza a tenyérnyi cicát. Az állatmentés során a tűzoltók rendkívüli odafigyeléssel és szakértelemmel jártak el, hogy a kiscica sértetlenül kerüljön ki a veszélyes helyzetből.

Az állatmentések gyakran igényelnek speciális felszerelést és képzett szakembereket. A tűzoltók és katasztrófavédelmi szakemberek elhivatottsága és szakértelme nélkül ezek a mentések nem lennének ilyen sikeresek.

Az ilyen beavatkozások során szerzett tapasztalatok és tudás segítenek abban, hogy a jövőben még hatékonyabban tudjanak beavatkozni hasonló helyzetekben. Az eset pedig azt is jól mutatja, hogy a katasztrófavédelem számára minden élet fontos, legyen szó akár egy parányi cicáról is.

Magyar Állatvédelem, fotók: BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Facebook oldala

KAPCSOLÓDÓ

Fülöp Erik etikai vizsgálatot kezdeményez Hadházy Ákos és a szigetvári polgármester ellen

magyarallatvedo

Betonüregbe szorult, mozdulatlanná dermedt kutyákat mentettek a tűzoltók

Eszti_mav

Kútba esett kutyát és beszorult cicát mentettek

magyarallatvedo