Image default

Budapesti rendőrök törték be az autó ablakát, hogy kimentsék a kutyusokat a tűzforró autóból!

Budapesti rendőrök törték be az autó ablakát, hogy kimentsék a kutyusokat a tűzforró autóból!

A fővárosi egyenruhásoknak kellett kimenteni két kutyát, akiket a borzalmas hőség ellenére a gazdájuk bezárt az autóba – számolt be a Facebookon a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

A beszámoló szerint július 10-én este érkezett bejelentés a rendőrséghez, hogy Budapest XIII. kerületében, egy parkoló autóba két kutya van bezárva.

A tomboló forróság miatt felhevült utastérben az ebek láthatóan rossz állapotban voltak.

A rendőrök percek alatt a helyszínre értek, majd miután látták, hogy a kutyák szaporán veszik a levegőt és alig reagálnak a környezeti ingerekre, azonnal betörték az autó ablakát.

Eközben a bejelentő állampolgárok hoztak két vízzel teli műanyag lavórt és a kutyákat a szobahőmérsékletű vízzel lassan elkezdték hűteni, majd nem sokkal később az állatok már önállóan ittak is a vízből és nem nagyon akaróztak onnan egy ideig távozni.

Fél óra elteltével a kutyák gazdája is előkerült, akit a járőrök intézkedés alá vontak, majd előállítottak.

A BRFK XIII. kerületi Rendőrkapitányság az ügyben állatkínzás vétség gyanúja miatt indított büntetőeljárást.

A BRFK posztját változtatás nélkül közöljük az alábbiakban:

“Elmondtuk előre, most röviden ismertetjük a folyamatot egy tegnapi intézkedés kapcsán. Erre lehet számítani, ha gyereket, vagy állatot zárt autóban találunk.

Tegnap, Budapest, 37 fok napközben. Két kutya a kocsiban. Bejelentés megtörténik a rendőrségre. Járőr kiér a helyszínre, az autó zárva, gazda sehol. Rendőr betöri az ablakot. Mindkét kutya autóból ki, rögtönzött hűtőfürdőbe be.
Az autó betört ablakában keletkezett kár a kutyák gazdáját terheli. Az állatok gazdája ellen állatkínzás vétség gyanúja miatt büntetőeljárást indítottunk. Az állatok biztonságba helyezéséről a helyszínen gondoskodtunk.
Ezúton is köszönjük a bejelentést és a két műanyag tálat, amit a rendőrök fel tudtak használni, hogy a két életveszélybe került tappancsosnak megmentsék az életét!
És most egy kicsit részletesebben: kollégáinkhoz július 10-én este érkezett bejelentés, hogy Budapest XIII. kerületében, egy parkoló autóba két kutya van bezárva, és a felhevült utastérben az ebek láthatóan rossz állapotban vannak. Az angyalföldi egyenruhások percek alatt a helyszínre értek, majd látták, hogy a kutyák szaporán veszik a levegőt és alig reagálnak a környezeti ingerekre. A rendőrök azonnal az autó ablakának betörése mellett döntöttek. Míg az egyenruhások a kutyákat kimentették az autóból, az esetet bejelentő állampolgárok hoztak két vízzel teli műanyag lavort. A kutyákat a szobahőmérsékletű vízzel lassan elkezdték hűteni, nem sokkal később az állatok már önállóan ittak is a vízből és nem nagyon akaróztak onnan egy ideig távozni. Fél óra elteltével a kutyák gazdája is előkerült, akit a járőrök intézkedés alá vontak, majd előállítottak. A BRFK XIII. kerületi Rendőrkapitányság az ügyben állatkínzás vétség gyanúja miatt indított büntetőeljárást.
Szóval, aki gyereket, vagy állatot az autóban hagy a nyári hőségben, ezzel életveszélynek kitéve őket, az erre számítson. Azt sem fogjuk találgatni, hogy esetlegesen megy-e a klíma a lezárt autóban, ha nem tudjuk kinyitni az ajtót, akkor az élet megóvása érdekében törjük az ablakot.

Vigyázzunk egymásra!

SENKI NE HAGYJON GYEREKET VAGY ÁLLATOT A ZÁRT AUTÓBAN. AKI PEDIG ILYET ÉSZLEL, HÍVJON BENNÜNKET A 112-ES SEGÉLYHÍVÓ SZÁMON, KOLLÉGÁINK AZONNAL INTÉZKEDNI FOGNAK! TÁJÉKOZTATÁS ÉS OKULÁSKÉPP A MEGOSZTÁSOKAT MEGKÖSZÖNJÜK”

(Forrás: Brfk)

Magyar Állatvédelem

KAPCSOLÓDÓ

Elkóborolt lovat talált meg egy vízi rendőr

magyarallatvedo

Rendőrök körözik a leendő gazdikat

Viki

Fekete bivalyok kószáltak el Balatonakarattyán

Viki