Image default

Az állatok védelme érdekében elmarad az év egyik legjobban várt pásztorkutya versenye

A Duna-Dráva Nemzeti Park bejelentette, hogy az állatok védelme érdekében elmarad a 2024. augusztus 17-re tervezett Magyar Pásztorkutyák Terelőversenye. A programot a szaporcai Ős-Dráva Látogatóközpontban rendeztek volna meg.

Az esemény törlésének oka a 2024. augusztus 18-ig elrendelt harmadfokú hőségriasztás, amely komoly egészségügyi kockázatot jelent mind az emberek, mind az állatok számára.

Az állatvédelmi szempontokat előtérbe helyezve hozott döntés rámutat a felelős állattartás és rendezvényszervezés fontosságára, különösen szélsőséges időjárási körülmények között. A pásztorkutyák számára a verseny izgalmas és fizikailag megterhelő lenne, azonban a magas hőmérséklet fokozott stresszt és egészségügyi problémákat okozhat számukra.

A Magyar Pásztorkutyák Terelőversenye hosszú ideje népszerű esemény, amely nemcsak a magyar pásztorkutyák munkáját és hagyományait mutatja be, hanem lehetőséget nyújt a közönség számára is, hogy közelebb kerüljön ezekhez a különleges és intelligens kutyákhoz. Az idei verseny elmaradása azonban rávilágít arra, hogy az állatok jóléte elsőbbséget élvez a szórakoztatással szemben.

Látható, hogy a Duna-Dráva Nemzeti Park elkötelezett az állatok védelme és jóléte iránt, hogy az ilyen jellegű programok biztonságos és állatbarát módon kerüljenek megrendezésre. Az Ős-Dráva Látogatóközpontban a Bőköz Fesztivál keretében meghirdetett többi programot a tervek szerint megtartják.

Magyar Állatvédelem

KAPCSOLÓDÓ

Pásztorkutyás hétvégére hívnak Salföldre

Eszti_mav

A Hortobágyon méretik meg magukat Európa legjobb terelőkutyái az első EB-n

Eszti_mav

A sinka, a 21. század magyar terelőkutyája

magyarallatvedo