Image default

Kutyatámadásban elpusztult a Margitsziget egyik kedvenc mókusa

A Margitsziget egyik kedvelt lakója, egy apró mókus tragikus körülmények között vesztette életét, miután egy póráz nélkül sétáltatott kutya megtámadta. Az esetről Tóth Zserald fotós számolt be közösségi oldalán, rámutatva a felelőtlen kutyatartás veszélyeire.

A fotós beszámolója szerint a kutya szájába vette a mókust, aki ezt követően, utolsó erejével egy pocsolyába menekült. Sajnos a mókus életét már nem lehetett megmenteni, hiába próbáltak segíteni rajta a helyszínre érkezők.

Tóth Zserald posztjában hangsúlyozta, hogy

a Margitszigeten több tábla is figyelmezteti a látogatókat arra, hogy a kutyákat csak pórázon szabad bevinni a területre.

Az eset azonban rávilágít arra, hogy sokan figyelmen kívül hagyják ezt a szabályt, amelynek súlyos következményei lehetnek.

A fotós arra kérte a kutyatartókat, hogy legyenek figyelmesebbek és tartsák be a szabályokat, hogy hasonló tragédiák ne történhessenek meg a jövőben.

Az eset ismételten rávilágít arra, hogy a felelőtlen magatartás nem csak a vadon élő állatokra, hanem az emberek biztonságára is komoly veszélyt jelenthet. Fontos, hogy mindannyian odafigyeljünk a szabályok betartására, és tiszteletben tartsuk a természet és mások életterét, hogy elkerülhetőek legyenek az ilyen szomorú esetek.

Magyar Állatvédelem, fotók: Tóth Zserald

KAPCSOLÓDÓ

Mogyorókrémbe rejtett fogamzásgátlóval szorítaná vissza Anglia a szürkemókus populációt

Erik

Édes fotókon a mókusok, ahogy a télre készülnek hazánk egyik legszebb arborétumában

Eszti_mav

A szerető gondoskodának köszönhetően szépen növekszik a “babszemként” mentett kis mókus!

Erik