Image default

Rendhagyó toborzást tartott a rendőrség, ezúttal négylábúak kerültek a figyelem középpontjába

A Rendőrségi Oktatási és Kiképző Központ (ROKK) dunakeszi bázisán a legutóbbi kutyakiválasztás során ismét a járőrkutyák képzéséhez kerestek négylábúakat.

A Zsaru Magazin beszámolója szerint Madarász Zsolt főtörzszászlós, mesterkiképző és csapata alaposan megvizsgálta a jelentkező kutyákat, hogy eldöntsék, melyek alkalmasak a rendőri szolgálatra, és melyek nem.

A kiválasztás folyamatában a kutyákat különféle teszteknek vetik alá. Ennek során a lövések hangjára adott reakcióikat, szűk helyeken való mozgásukat, keresőkészségüket és apportírozó munkájukat is figyelembe veszik. A legjobbak számára további próbák következnek, beleértve a dominanciatesztet és az elfogási feladatokat.

Ezek során a bátorságukat és idegrendszerük erősségét is vizsgálják.

A Zsaru Magazin tudósítása szerint a kiválasztási folyamat során fontos döntések születnek, hiszen azok a kutyák, amelyek minden teszten megfelelnek, további alapos állatorvosi ellenőrzésen is átesnek. Azok az ebek, amelyek végül megfelelnek minden követelménynek, megkezdhetik a tanfolyamot, hogy később a rendőrség kötelékében szolgáljanak.

Magyar Állatvédelem

KAPCSOLÓDÓ

Így szállítsd biztonságosan a kutyádat – a rendőrség kisfilmje

Marci

Sérült gyöngybagoly életét mentették meg a biztos haláltól a hajdúsági rendőrök

Erik

Kutyát lopott a komlói férfi

Marci