Image default

A Titanic elfeledett áldozatai: A tragédia kutyái

Az RMS Titanic tragédiája nemcsak az utasok sorsáról, hanem a velük utazó állatok drámai történetéről is szól. Kevésbé ismert tény, hogy a híres óceánjárón tizenkét kutya is fedélzetre lépett, akik gazdáikkal együtt indultak el a végzetes útra.

A Titanic fedélzetén nemcsak emberek utaztak, hanem tizenkét kutya is a világ legnagyobb óceánjáróján kezdte meg útját. A fedélzeten lévő kutyák különféle fajtákból álltak, köztük volt egy francia bulldog, egy pekingi palotakutya, egy foxterrier, két pomerániai törpespicc és egy dán dog. Ebben az időszakban az állatok gyakran az utasaik társadalmi státuszának bizonyítékai voltak, de a sorsuk ugyanolyan tragikus volt, mint a hajóé.

Amikor a Titanic jéghegynek ütközött, a káosz és zűrzavar közepette számos utas került szembe elképzelhetetlen döntésekkel. A mentőcsónakokba való beszállás során mindössze három kutya élte túl a katasztrófát:

egy pekingi palotakutya és két pomerániai törpespicc.

Ezek a kisebb testű kutyák könnyebben elrejthetők voltak, így valószínűleg becsempészték őket a mentőcsónakokba, megadva nekik a túlélés esélyét.

Azon az éjszakán számos szívszorító történet született, de különösen kiemelkedő Elizabeth Isham esete. Az 50 éves utas rendkívüli hűsége dán dogja iránt a mély szeretet és elköteleződés példája volt. Amikor a Titanic süllyedni kezdett, Ishamot tájékoztatták, hogy kutyája túl nagy ahhoz, hogy felvigyék a mentőcsónakokra. E szörnyű döntés előtt állva Elizabeth úgy döntött, hogy inkább kutyája mellett marad, semmint elhagyja őt.

Elizabeth Isham holttestét napokkal a katasztrófa után találták meg, miközben még mindig hűségesen ölelte szeretett dán dogját.

Magyar Állatvédelem

KAPCSOLÓDÓ

Hergelte és leköpte a kutyát, majd fejbe rúgta a gazdáját is

magyarallatvedo

Sztárok tömege áll ki az állatokért: jótékonysági koncert keretében támogatják a mehhelyeket

Marci

Douglas a nyomozókutya találta meg a szociális otthonból eltűnt férfit

magyarallatvedo