Image default

Ovádi: 30 éven keresztül a civilek tartották életben az állatvédelmet

Ovádi Péter állatvédelmi kormánybiztos az Állatok Világnapja alkalmából jelentkezett napirend utáni felszólalásra az Országgyűlésben. A politikus ismertette az idei év állatvédelmi kitüntetettjeit és a civileket is méltatta.

“Négy évvel ezelőtt kezdtük el a munkánkat kormányzati szinten, hogy az állatvédelmet magasabb szintre emeljük. Én azt gondolom, hogy nagyon sok még a teendőnk, vannak részsikereink, sikereink, de természetesen még sok munka áll még előttünk” – mondta beszédében Ovádi Péter. Kiemelte, hogy Magyarország egy állatszerető társadalom, amit mi sem bizonyít jobban, hogy

körülbelül 3 millió állattartó van az országban.

“Mi azt szeretnénk elérni, hogy ne csak 3 millió állattartónk legyen, hanem 3 millió felelős állattartónk legyen” – hangsúlyozta. Kiemelte, meglátása szerint akkor lesz sikeres az állatvédelem, ha vármegyei szinten együtt tudnak működni a civil szervezetek, az önkormányzatok, a kormányhivatalok, a jegyzők.

“Azt is elmondhatjuk egyébként, hogy azért 30 éven keresztül az állatvédelmet a civilek tartották életben, és nagyon fontos az, hogy elismerjük az ő munkájukat kormányzati szintről is, ezért már kétszer 500 millió forintos keretösszegű pályázatot írtunk ki, amelyre az idén egyébként 283 pályázat érkezett be, abból 277 pályázat sikeres” – rögzítette. Az állatvédelmi kormánybiztos azt is nagy eredménynek könyveli el, hogy a 277 nyertes pályázatból

237 társállatokkal foglalkozó civil szervezet, 40 pedig vadon élő állatokkal foglalkozó civil szervezet.

A politikus emlékeztetett az állatvédelmi témahétre is, amely idén is nagy sikerrel zajlott, 315 ezer gyermek több mint kétezer oktatási intézmény és 2000 pedagógus bevonásával.

“Nagyon igaz az, hogy a ma gyermeke a jövő állattartója, és reméljük, hogy egy olyan társadalom fog felnőni, akinek az állatvédelem már alapfogalom.”

Magyar Állatvédelem

KAPCSOLÓDÓ

Több mint 20 állattal menekült el a háború elől egy ukrán házaspár

Marci

Egyre több vadállat keres életteret a lakott területeken – te is segítheted a témával kapcsolatos kutatást

Marci

Ügyészség: a fecskék, tojások és fészkek elpusztítása akár bűncselekmény is lehet

Marci