Image default

Több mint száz mosómedve lepte el egy nő udvarát ételt követelve

A vadon élő állatok házhoz szoktatásának nagyon súlyos következményei is lehetnek. Ezzel szembesült most egy amerikai nő, akinek otthonát mosómedvék lepték el.

Washington állam egyik lakója egy meglehetősen különleges helyzettel szembesült, amikor az udvarát több mint 100 mosómedve foglalta el, állandóan élelmet követelve. A nő az elmúlt évtizedekben rendszeresen etette ezeket az állatokat, de

hat héttel ezelőtt a populációjuk hirtelen robbanásszerűen megnőtt, és a mosómedvék elárasztották a környéket.

A nő végül kénytelen volt a rendőrséghez fordulni, mivel a mosómedvék teljesen elzárták a bejáratát, és nem tudta elhagyni otthonát. A Kitsap megyei seriff helyettesei megdöbbenve érkeztek a helyszínre, ahol valóban elképesztő mennyiségű mosómedve fogadta őket. Kevin McCarthy seriff szóvivője szerint a mosómedvék a “hír” hallatán özönlöttek a házhoz, amely az állatok számára biztos élelemforrást jelentett.

A szomszédok is érzékelték a helyzet súlyosbodását: az egyik szomszéd, Wendy Cronk elmondta, hogy kutyái többször összetűzésbe keveredtek a mosómedvékkel, és az egyiküket még állatorvoshoz is kellett vinni egy ilyen eset után.

A helyzet különösen azt követően vált aggasztóvá, hogy több mosómedvét is elgázoltak az úton.

A nő felvette a kapcsolatot a washingtoni hal- és vadvilágügyi minisztériummal. A probléma forrása azonban az volt, hogy

a mosómedvék egy megbízható táplálékforrást találtak, ami miatt folyamatosan visszatértek.

Bridget Mire, a minisztérium szóvivője arra figyelmeztetett, hogy az állatok mesterséges etetése nemcsak a betegségek terjedéséhez vezethet, de veszélyes ragadozókat is vonzhat a területre. A történet tanulsága egyértelmű: a vadon élő állatokat békén kell hagyni, és nem szabad etetni őket, mivel az komoly problémákat okozhat.

A közösség reakciója szintén egyértelmű volt: sokan egyetértettek abban, hogy a nő hibája, hogy a helyzet ilyen mértékben elfajult, és felszólították, hogy hagyjon fel az állatok etetésével, mielőtt még súlyosabb következményekkel kell szembenéznie.

Magyar Állatvédelem, forrás: Bored Panda

KAPCSOLÓDÓ

Nem bízta a véletlenre: 160 kiló diót raktározott el egy autóban egy vörös mókus

magyarallatvedo

Génszerkesztéssel tervez hipoallergén macskát egy amerikai biocég

magyarallatvedo

Négy évvel később, ezer kilométerrel arrébb találták meg az eltűnt macskát – VIDEÓVAL

magyarallatvedo