Image default

Szurkolók buktatták le az állatkínzót – vádat emeltek ellene

Feljelentést a Szurkolók az Állatkínzás ellen Mozgalom komáromi csoportja tett, miután látták a külföldiek által készített rejtett kamerás felvételeket – írja a hvg.hu.

Állatkínzás miatt indult ügyben emelt vádat a Tatabányai Járási Ügyészség egy nő ellen, aki olyan rossz körülmények között tartotta kutyái, hogy azok akár bele is halhattak volna ebbe. Közleményük alapján, amikor tavaly decemberben nála jártak a hatóságok, 34 kutyát sanyargatott a vértessomlói nő.

A kutyákat különböző épületrészekben, lekerített területeken és karámokban tartotta, de ezek egyike sem volt kutyatartásra alkalmas. A téli hideg ellen semmi sem védte az állatokat, ráadásul a szűk kennelekben lábszárközépig ért a sár a kutyáknak. Emiatt ízületi- és kötőhártyagyulladás is kialakult náluk.

Feljelentést a Szurkolók az Állatkínzás ellen Mozgalom komáromi csoportja tett, miután egy csoport külföldi rejtett kamerás felvételeket mutatott be a kutyákról. “Egy év is eltelt már mióta ebben az ügyben próbálunk eljárni, az összes hatóságot bevontunk akit csak lehetett, feljelentettük az illetőt a Rendőrségen, a Nébihnél, a NAV-nál, többször hírt adtunk róla, ennek eredményeként magas összegekre meg is büntették.
Illegális kerítést emelt az erdőbe, ez ügyben is megtettük a megfelelő lépéseket, közreműködésünknek hála elbontatták vele azt.” – írják posztjukban.

Az ügyészség a vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben végrehajtásában felfüggesztett fogházbüntetést szabjon ki a nővel szemben.

hvg.hu nyomán magyarallatvedelem.hu

KAPCSOLÓDÓ

Szörnyű állatkínzás: piercingekkel, tűkkel teleszurkált kakast sétáltatott a 76 éves férfi

Marci

Állatkínzás miatt indult eljárás egy férfi ellen, mert megölt három kölyökkutyát

magyarallatvedo

40 és 25 nap elzárás – Ennyit ér négy kölyökmacska élete a bíróság szerint

Eszti_mav