Image default

Állatkínzás miatt kell felelnie a légpuskával lövöldöző fiatalnak

A Marcali Járási Ügyészség állatkínzás vétsége miatt emelt vádat azzal a 19 éves Marcali környékén élő férfival szemben, aki célzott lövést leadva okozott sérülést egy macskának.

A vádlott 2020 májusában családi házának udvarán egy légpuskával sörösdobozra lőtt célba. Miután leadott négy lövést, felfigyelt a szomszéd macskájára, amely éppen az udvarában tartózkodott. Ekkor a vádlott kb. 35 méter távolságból célzott lövést adott le az állatra.

A lövés az állatot bal szemének tájékán érte el úgy, hogy a lövedék a szemüregben, a szemgolyó mögött elakadt, azonban magát a szemgolyót nem érintette, ezért a megfelelő állatorvosi kezelés az állat maradandó egészségkárosodását – így bal szemének látásvesztését – sikeresen megakadályozta.

A marcali rendőrök az eset után a fiatal férfit gyanúsítottként hallgatták ki, aki beismerte és megbánta a bűncselekmény elkövetését.

Az ügyészség a vádlottal szemben a Marcali Járásbírósághoz benyújtott vádiratában fogház fokozatú szabadságvesztés kiszabására tett indítványt azzal, hogy annak végrehajtását a bíróság próbaidőre függessze fel.

marcaliportal.hu nyomán magyarallatvedelem.hu

KAPCSOLÓDÓ

Állatkínzás: maradandó egészségkárosodást szenvedett az elhanyagolt kutya

Marci

Kötéllel a nyakán húzta a kutyát a 63 éves férfi, az állat elpusztult

Marci

Hat újszülött kiskutyát dobott a kukába

magyarallatvedo