Image default

A husky mentette meg a kóbor cica életét – mára elválaszthatatlan barátok lettek

A mára már elválaszthatatlan barátság 7 évvel ezelőtt kezdődött, amikor Lilo a szibériai husky megmentette Rosie, a kóbor cica életét.

Rosie alig két és fél hetes volt, amikor Thi Bui, egy nonprofit cicamenhely, a Mini Cat Town társalapítója betegen és alultápláltan rátalált a kaliforniai San Jose utcáin, nem messze a menhelytől. A cica borzalmas állapotban volt, és Thi egyáltalán nem volt benne biztos, hogy sikerül megmentenie – írja a Twice.

„Majdnem nem élte túl az első éjszakát, pedig állandó felügyelet alatt volt. Ez az aranyos kiscica letargikus és erőtlen volt” – írta Thi az Instagramon. Ezért úgy döntött, bemutatja a kis Rosie-t az egyik kutyájának, Lilónak, egy nőstény szibériai huskynak, de még ő maga is meglepődött, milyen természetesen vette gondjaiba a macskakölyköt. Lilónak nem születtek kiskutyái, de úgy tűnt, tökéletesen alkalmas az anyaszerepre.

„Miután bemutattuk őket egymásnak, Lilo nagyon figyelmes volt, megnyalogatta Rosie-t, hogy megmosdassa, és hagyta, hogy szopni próbáljon, pedig nem volt teje” – mondta.

Gazdája szerint Lilo nagyon is önfejű kutya, de az első pillanattól fogva érdeklődött Rosie iránt. Néhány hét gyöngéd gondoskodásnak köszönhetően a kiscica felépült, és Thi már a kutyáival együtt sétáltatta őt. Eredetileg nem akarta megtartani a macskát, de amikor látta, milyen szoros kötelék alakul ki köztük Lilóval, nem volt szíve elválasztani őket.

„Kegyetlen lett volna szétválasztani őket, annyira megszerették egymást. Azt hiszem, 2015 júniusában jelentettük be hivatalosan, hogy örökbe fogadjuk Rosie-t” – mondta Thi.

Az elmúlt 7 évben Rosie személyisége is sokat fejlődött, gazdája szerint ma pimasz, érdeklődő és intelligens cica, aki azonnal jelzi a mancsával, vagy akár egy harapással, ha nem tetszik neki valami.

„Azt sem szereti, ha otthon hagyjuk, és hangosan kifejezésre juttatja az elégedetlenségét” – tette hozzá Thai.

A most 9 éves Lilo és Rosie azóta is nagyon jóban vannak, tulajdonképpen a saját maguk kis bandáját alkotják, amiben a többi állat a háztartásból nem vehet részt.

„Szeretnek együtt szunyókálni, játszani, kirándulni, és együtt élvezni a szabadtéri kalandokat, például a túrázást, kajakozást, evezést, vagy az autókázást, ami közben kidugják a fejüket az ablakon” – magyarázta Thi.

„A köteléküknek köszönhetően több mint 1200 kóborcica életét tudtuk megmenteni a Mini Cat Townban, és most arra készülünk, hogy megnyitjuk a második örökbefogadó központunkat a Bay Area környékén”– mondta.

Bár az ehhez hasonló béranyaságok és barátságok időnként előfordulnak az állatok között, Thi mindenkit arra figyelmeztet, hogy ne próbálják erőltetni a kapcsolatot: „A huskyk az erős zsákmányoló ösztönükről ismertek! Úgyhogy ne rohanjatok beszerezni egy cicát (vagy egy huskyt), és ne várjátok, hogy feltétlenül a legjobb barátok lesznek” – mesélte.

(Forrás: Twice, Fotók: Instagram/lilothehusky)

magyarallatvedelem.hu

KAPCSOLÓDÓ

A Bütyök Állatudvar gondozói fogadták be az anya nélkül maradt báránykát

Marci

Féltonnányi állateledelt kaptak a Debreceni Kutyaház Állatotthon négylábú lakói

Marci

A vagány Jollyval kíván kellemes húsvéti ünnepet a rendőrség

Viki