Image default

A kerítésen túlról lőhették le a család cicáját – brutális állatkínzás Hajdú-Biharban

A kerítés mögül lőhettek be egy bocskaikerti telekre, két hét alatt három lövést adtak le egy család két macskájára – tudta meg a Debreceni Nap.

A portálnak nyilatkozó családtag elmondta, csütörtök késő délután valaki egészen közelről lőhetett be a kertbe, ráadásul úgy, hogy 3-4 ember is ott tartózkodott. Egy másik macskát néhány hete szintén meglőttek, de ő szerencsésen túlélte. A csütörtökön eltalált cicát azonnal állatorvoshoz vitték, de már nem tudtak segíteni rajta.

[perfectpullquote align=”full” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Közben a rendőrséget is kihívtuk, akik a helyszínre érkezve szemléztek, fotóztak, és közelben lakótól egy légpuskát le is foglaltak. Velük egyébként pont a macskák miatt romlott meg a viszony. Állítólag a macskák tyúkokat fojtottak meg a területükön. Persze a családom ezt sosem látta. Nekünk ezekről az esetekről sohasem számoltak be. Ha megtették volna, mi bizony megoldást kínáltunk volna számukra. Semmiképp sem a gyilkolás a megoldás![/perfectpullquote]

– nyilatkozta Tóth Zsé Ferenc, akinek anyósa és apósa gondozta a meglőtt macskát. Azt is elmondta, nem nyugszanak bele, míg elő nem került a tettes, a nyomravezetőnek százezer forintot ajánlottak fel.

debreceninap.hu, propeller.hu nyomán magyarallatvedelem.hu

KAPCSOLÓDÓ

Az állatkínzásos esetek csak a jéghegy csúcsa – ipari méreteket ölt a kutyaszaporítás

magyarallatvedo

Nem csak ellopta, alaposan meg is verte a kutyát egy hajléktalan

magyarallatvedo

Vadmacskabiztos úthálózat segítené a fokozottan védett emlős fennmaradását

Marci